Minifest

Tarihler: 01 Ekim 2004 Cuma ~ 01 Ekim 2004 Cuma 8-9-10 Ekim 2004 Saat 10:00-17:00

Yer: Parkorman

Ücret: 0-2 Ücretsiz, 3-12 Yaş: 5 Milyon, 13 ve üstü yaş: 7.5 Milyon TL.

Nereden Alınır: Beyoğlu Emek Sineması, Parkorman ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Danışma Standları

Adres: Büyükdere Cad. Fatih Çocuk Ormanı, Maslak Maslak İstanbul

Telefon: 0212 334 07 40 – 334 07 82

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2004 ~ Eki 1, 2004
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı çocuklarla buluşuyor!
Haydi çocuklar minifest`e

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediği ve büyük ilgi gören Çocuk Şenliği “minifest” 8 – 9 – 10 Ekim tarihlerinde Maslak Parkorman’da gerçekleşiyor.

minifest, üç gün boyunca 10:00 ile 17:00 saatleri arasında Maslak Parkorman’da her yaş grubundan çocuklara çeşitli sanat dallarıyla zenginleştirilmiş hareketli ve renkli bir ortam sunacak.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Aygaz, İş Bankası, Renault ve Turkcell’in destekleriyle gerçekleştirilecek olan minifest’in medya sponsorluğunu Jetix (Çocukların televizyon kanalı FoxKids’in yeni adı) ve MİÇO Dergisi üstleniyor.

minifest boyunca çocuklar Parkorman’ın değişik alanlarına yayılmış olan Atölye Çalışmaları’na katılıp el sanatlarından dansa, tiyatrodan müziğe, arkeolojiden mime, hareketle masal anlatılarından sirk numaralarına kadar değişik çalışmalar gerçekleştirebilecekler. Her gün farklı bir atölye çalışmasına katılabilecek olan minifest konukları zengin ve renkli bir programla dolu saatler geçirecekler… minifest’e katılan çocuklar “Doğada Bir Gün” programıyla doğada uzun bir keşfe çıkacak, Rahmi Koç Müzesi’nin hazırlayacağı “minimüze”yi keyifle gezecek; “Camocağı”nın usta yaratıcılarıyla camı şekillendirebilecekler. Çocuklar ayrıca; parkın çeşitli alanlarına konacak kocaman oyuncaklardan yararlanacak, CimCimler artistik jimnastik gösterilerini izleyebilecek veya Modern Dans Atölyesi’nde dans edecekler. El Sanatları Atölyesi’nde boyalarla uğraşacak, bir diğer atölyede pamuk helva çubuklarıyla Bir Şehir Yapmak üzere kolları sıvayacaklar. Sihirli Eller ise, onlara illüzyonun inceliklerini gösterecek.

Küçük konuklar ayrıca Masal Drama atölyesinde sevdikleri bir masalın kahramanlarını canlandırabilir ya da bir başka köşede Renklerle Dans edebilirler. Kendin Kendini Çal, Oyuna Davet, Mini Mini Mim, Kazalım Bulalım, Yapalım Çalalım ve Pota, Parkorman’da minifest kapsamında yer alacak atölye çalışmalarından sadece birkaçı… Atölye çalışmalarından çıkıp Parkorman’ın yeşil park alanında biraz dolaşmak isteyen çocuklar belki bu gezintiyi Curcunabazlar’ın Palyaço Taksi’si ile gerçekleştirebilirler veya Tahta Bacaklar’ın peşine de takılabilirler. Arzu edenler Yüz Boyama masalarına uğrar ya da Güney Bahçesi’nin en güzel köşelerinden biri olan Büyülü Sahne’de kocaman yastıkların üzerine oturup tiyatro izleyebilirler.

Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da Hollanda’dan ünlü bir sirk okulu AdieJos yetişkin ve küçük eğitimcileriyle minifest boyunca çocuklara yine cazip sirk numaraları gösterecek ve onları kendi sunacakları gösterilere hazırlayacaklar.

minifest için İngiltere’den gelen Les Oiseaux DeLuxe renkli, sevimli üç kocaman kuş…Onlarla tanışmak, onların gösterilerini izlemek çok hoş olacak. Bedlam Oz ise dört kişilik bir aile, ama nasıl bir aile? Pırıl pırıl yumuşacık şekilden şekle giren şakacı, komik, sevecen ana, baba ve çocuklar: The Slicky Family.

Semaver Kumpanya’nın sevecen kuşları da çocuklarla buluşacak, onlarla konuşacak, bir köşe başında – bir ağacın altında onlarla el kuklalarıyla küçük oyunlar sunacaklar. Tiyatro Oyunevi (sadece Pazar günü), Çocuk Odası, Renklerle Dans her yaş grubundan minifest konuklarını bekliyor.

Sponsor etkinlikleri kapsamında Aygaz Minifest’e katılan minikler için “Dikkatli Çocuk Kazalara Karşı Bilinçlendirme Kampanyası”nı Parkorman’a taşıyor. 2002 yılından beri uygulanan ve tüm Türkiye`de 50 il, 184 ilçede 212.544 çocuğa ulaşan kampanya, ilköğretim çağındaki çocukları yangın, deprem, trafik, ilkyardım, ev kazaları konularında bilinçlendirmeyi ve bilgilendirmeyi hedefliyor. Minifest kapsamında sahnelenecek “Dikkatli Çocuk” müzikli çocuk oyunu ile miniklere, yangın, deprem, trafik ve ilkyardım konularında interaktif eğitim verilecek. Dikkatli Çocuk Kazalara Karşı Bilinçlendirme Kampanyası’nın ana karakteri olan Aycan da minifest boyunca çocukların yanında olacak. Aycan ayrıca, Minifest’e katılan miniklere sürpriz armağanlar verecek.

İş Bankası tarafından çocukların 18 yaşına gelinceye kadar yapılacak birikimler için hazırlanan Kumbara Fonu, minifest’teki “Doğada Bir Gün” programı kapsamında çocuklara eğlenceli bir oyun sunuyor. “Hazine Avcısı” adlı oyunla, heyecan ve neşeyi bir arada yaşayacak çocuklar, İş Bankası’nın onlar için hazırladığı “Hazine”ye sahip olmak için yarışacak. İş Bankası’nın minik kitapseverler için de bir sürprizi var. Festival alanında yer alan İş Bankası Kültür Yayınları “Kitap Çadırı”, küçük okurları birbirinden keyifli kitaplarla tanıştıracak. Minifest’i ziyaret eden çocuklar, eğlencenin keyfine varacakları gibi kitapların büyülü dünyasını da keşfedecekler.

Renault ise; minifest’te çocuklar için Parkorman’a bir mini trafik parkuru kuracak. Çocuklar parkura çıkarılmadan hemen önce, “açıkhava sınıfında” kısa bir ön eğitim alacak. Eğitimden sonra, parkura çıkacak olan çocuklar öğrendiklerini, eğlenerek uygulama şansı bulacak. Renault’nun yol güvenliği konusundaki eğitim ve sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.herkesicinguvenlik.org adresindeki sitesi ziyaret edilebilir.

Turkcell`in “CellTipler Çadırı” da konukların ilgi odaklarından biri olacak. minifest konukları, CellTipler ailesinin üyelerinin de katılımıyla renklenecek Turkcell CellTipler Çadırı’nda çeşitli oyunlar oynayacak ve hediyeler kazanabilecekler. Çocuklar, ayrıca, Kasım ayında satışa sunulacak Scooter’lı Cell-im ile de tanışma fırsatı bulacaklar.

minifest için İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği işbirliği doğrultusunda ve aynı zamanda Beyoğlu Belediye Başkanlığı ile yapılan işbirliği sayesinde saptanan pilot okullardan toplam 1000 öğrenci 8-9-10 Ekim tarihlerinde minifest’in konuğu olacak.

Minifest BİLETLERİ NEREDE SATILIYOR ?
Minifest biletleri 8-9-10 Ekim günlerinde Parkorman girişinden temin edilebilir. Bu yıl minifest’in biletler fiyatları; büyükler için 7.5 milyon lira; 3 – 12 yaş çocuklar için 5 milyon lira olarak belirlendi. 0 - 2 yaş çocukları için giriş yine ücretsiz olacak. Çocuklar, minifest programındaki tüm atölye çalışmaları ve gösterilere ücretsiz olarak katılabilecekler (sadece Party-Kids binası içinde bulunan elektronik oyuncaklar jetonludur).

Biletlerini önceden almak isteyenler 30 Eylül Perşembe gününden itibaren Beyoğlu’ndaki İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı merkezine (İstiklal Caddesi No : 146) veya Beyoğlu Emek Sineması’ndaki filmekimi gişesine başvurabilecekler.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen minifest’e, üç günde toplam 11.000’i aşkın konuk katılmıştı. minifest’in geleceğin yaratıcı, coşkulu sanat dostları için her yıl daha da geliştirilerek tekrarlanması hedefleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT