Ruhaniyat (Sufi - Hindistan Mistik Müzik Festivali)

Tarihler: 17 Mayıs 2014 Cumartesi ~ 17 Mayıs 2014 Cumartesi 19:30

Yer: İTÜ Maçka Mustafa Kemal Amfisi

Ücret: 1. Kategori - Tam 40.00 TL Öğrenci 36,50 TL 2. Kategori - Tam 28.50 TL Öğrenci 26.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Maçka Kampüsü, Maçka Cad. Şişli İstanbul

Telefon: 0212 293 13 00

Faks: 0212 240 72 60

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2014 ~ May 17, 2014

Sufi ve Hindistan Mistik Müzik Festivali ilk kez 17 Mayıs'ta Türkiye’de!

Banyan Tree Events Hindistan’da çok iyi bilinen ve dünya çapında kültürel sunumlar düzenleyen bir kurumdur. Hindistan’ın ve diğer ülkelerin az bulunur müzik kültürünü, alanlarında en başarılı olan müzisyenlerle, geçen 20 senedir sunmaktadır.Banyan Tree Hindistan’da Ruhaniyat, Barkha Ritu, Dakshinayan, The Splendor of Masters, Teen Prahar festivallerini organize etmektedir:

Ruhaniyat Festivali Banyan Tree direktörleri Mahesh Babu ve Nandini Mahesh tarafından 2001 yılında oluşturuldu ve bu yıl 14. senesini kutlamaktadır. Her yıl 3 ay boyunca 10 farklı şehirde yapılan festivalde, Hindistan’ın her köşesinden folk müzisyenleri ve aşıklar ile Mısır, Endonezya, İran ve Türkiye’den de sanatçılar yer almaktadır. Bu güne dek yaklaşık 3000 usta sanatçı Ruhaniyat Festivali’nde sahne almıştır. Bu festivaldeki müzikler ve müzisyenler, modern hayatın bastırdığı ve yok ettiği ruhani ve ruhla ilgili eğilimleri temsil etmektedirler. Programdaki müziklerin ve şiirlerin hepsi de Rumi, Yunus Emre, Kabir, Amir Hüsrev gibi son bin senenin en önemli mistik şairlerin ürünleridirler. Kültürler arasındaki kardeşlik ve dayanışmayı hedefleyen bu büyük evliyaların şiirleri ve felsefeleri Ruhaniyat Festivalinin özünü teşkil eder. Hindistan ve Türkiye dünyanın en eski iki medeniyetini oluştururlar. Her iki kültür de özellikle ruhani olan şiir, müzik ve felsefe alanlarında dünyada öncülerdir.

Yüzyıllardır iki kültür arasında çok sıkı bir alışveriş olmuştur. Hatta Türkçe ve Hindi dilleri arasında 8000 ortak kelime bulunmaktadır. Türkiye kültür turizmi açısından da çok aktif ve değerli bir adres olmaktadır. Bundan dolayı Ruhaniyat Festivali için en uygun yerlerin başında gelmektedir.Hindistan’da 20 senedir çok başarılı şekilde yapılan Ruhaniyat Sufi ve Mistik Müzik Festivali, İstanbul Teknik Üniversitesi, MİAM sponsorluğunda İTÜ Mustafa Kemal Amfisinde Türkiye’ye ilk defa geliyor!

Türkiye’deki ilk Ruhaniyat Festivalinde sanatçılar:

Rumi-Emre , Khusrau-Kabir karşılaşması: Bir Hint-Türkiye ortak yapımı:Latif Bolat & Mevlevi Dervişleri (Türkiye) ile Madan Gopal Singh & Chaar Yaar (Hindistan): Mahesh Babu’nun yarattığı bu ikili programda Türk ve Hint mistiklerinin şiir ve şarkılarından oluşan bir ortak ve doğaçlama çalışması yer alacaktır.

Baul (aşık) Şarkıları – Parvathy Baul (Doğu Bengal, Hindistan)Baul’lar Bengalin aşıkları sayılırlar. Türkiyede eski günlerde kahvelerde, hanlarda, kervansaraylarda şiir okuyup şarkı söyleyen mistik aşıklar gibi Baullar da hayatın anlamına dair şarkıları ile hala Hindistanda varlıklarını sürdürmektedirler. Baul şarkıları büyük evliyaların yazdıkları şiirlere dayanırlar ve ruhani yollardan, ruhani ustalardan bahsederler. Sanatçı Parvathy Baul, Hindistandaki çok az sayıdaki kadın aşıklardandır ve sahnede kendisine ektara adı verilen tek telli sazı ve beline bağladığı Dutti adındaki küçük davuluyla eşlik eder.
Tannoura –Dervişler (Mısır)Türkiyedeki Mevlevi dervişlerinin Mısır kültürü ile karışımı sonucunda ortaya çıkan bir sanat formudur. Türk dervişlerinin beyaz etekleri yerine, Mısır dervişleri gökkuşağı renklerinde etekler giyip dönerler. Ve oldukça folklorik bir yapıya bürünürler.

Sufi Kalam & Mistik Şarkılar - Manganiyar  Grubu (Rajasthan, India)Hindistan’ın Rajhastan eyaletinin Jaisalmer ve Barmer şehirlerinden gelmekte olan Manganiyar Grubu, bizim Roma müzisyenlerimizin ataları sayılırlar ve müzik konusundaki ihtirasları aynen bizimkiler gibidirler. Hepsi de aileden gelme müzisyenlerdir ve çocuk yaşlarında başlarlar müzisyenliğe. Çok renkli türbanlari,kostümleri ve hareketli müzikleri ile Ruhaniyat Festivalinin en gözde gruplarındandırlar.Kachra Khan Manganiyarların en meşhur şarkıcısıdır ve şarkılarında Baba Bulleşah & Şah Latif gibi Sufi şairlerinin şiirlerini kullanır. 

Mısır’dan Mistik Müzik- Mohamed ve Mohamed Farghaly (Mısır) Mısır’ın Asiyut şehrinden gelen Farghaly’ler Mısır’ın klasik müziğinin ustalarıdırlar. Ud ve kanun ile kendilerine eşlik eden bu sanatçılar Ümmü Gülsüm ve Mısır Sufi şarkılarını icra ederler.

- İndirimler sadece perakende satış noktalarından yapılmaktadır.
- Öğrenci indirimleri sadece İTÜ öğrencileri içindir.
- Etkinlik düzeni oturma düzenidir.
- Belirtilen saat, kapı açılış saatidir.
- Etkinlik esnasında her türlü video ve ses kayıt cihazı kullanımı yasaktır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT