Sarıyer Ramazan Etkinlikleri

Tarihler: 22 Eylül 2008 Pazartesi ~ 01 Ekim 2008 Çarşamba

Yer: Çeşitli yerler

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2008 ~ Eki 1, 2008

Sarıyer Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi düzenlenecek olan geleneksel Ramazan etkinliklerinin kapsamında beş ayrı noktada kurulacak iftar çadırlarında her akşam 3 bin kişiye sıcak yemek verilecek.
5. Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında, Sarıyer Merkez Sarıyer İlköğretim okulu yanı,İstinye Otopark alanı, Ferahevler Mahallesi top sahası, İstinye de Maxi Center önü ve Çayırbaşı olmak üzere 5 ayrı noktada iftar çadırı kurulacak.
İstinye Maxi Center Önünde kurulacak olan iftar çadırında hayırsever iş adamları işbirliği ile vatandaşlara iftar verilecek. Çayırbaşı mahallesinde ise vatandaşlara evlerine götürmek üzere sıcak yemek dağıtılacak. Sarıyer Belediyesi Ramazan ayı boyunca toplam 90 bin kişiye sıcak yemek verecek.

Geçen yıllarda da olduğu gibi bu yıl da düzenlenecek kültürel etkinliklerle vatandaşlar Sarıyer’de Ramazan’ın ayrıcalığını yaşayacak. Sarıyer Meydanı’nda kurulacak çadırda ise Ramazan boyunca her akşam birçok etkinlik düzenlenecek.
Çocuklara yönelik Karagöz-Hacivat, kukla tiyatroları, palyaço, illüzyonist, tahta bacaklar gibi gösterileninin yanında, sohbet programları da yer alacak. İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, Yazar Dursun Gürlek, Star Medya Yayıncılık İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karaalioğlu, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, İlahiyatçı M. Emin Ay, Kişisel gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, Yazar Vehbi Vakkasoğlu gibi isimler sohbet programlarıyla Sarıyerliler ile buluşacak.
Çadır etkinleri içerisinde ayrıca Ahmet Özhan, Zekai Tunca, Dursun Ali Erzincanlı, Mehmet Akça, Uğur Arslan, Bedirhan Gökçe, Kürşat, gibi ünlü sanatçılarda vereceği konserler ile tasavvuf ve sema gösterileri de yer alacak.

Sarıyer Belediyesi Ramazan ayı boyunca Sarıyer’de maddi durumu iyi olmayan toplam 15 bin aileye gıda yardımında bulunacak. Ramazan kolisi olarak hazırlanacak kuru gıda paketlerinde Ayçiçek yağı, un, toz şeker, çay, kırmızı mercimek, domates salçası, kuru fasulye, pirinç baldo, makarna, bulgur, zeytin, helva, tuz ve hazır çorba olacak. Koliler tespit edilen evlere Sarıyer Belediyesi tarafından görevlendirilen ekiplerce evlere teslim edilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT