Sarıyer Ramazan Şenliği

Tarihler: 15 Ekim 2004 Cuma ~ 16 Kasım 2004 Salı 15 Ekim-16 Kasım 2004 tarihleri arasında

Yer: İstinye Tersane Alanı, Sarıyer

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Sarıyer Belediyesi

Adres: İstinye Tersane Alanı, Sarıyer Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2004 ~ Kas 16, 2004
SARIYER RAMAZAN ŞENLİĞİ

Sarıyer Belediyesi`nin bu yıl birincisini düzenlediği Sarıyer Ramazan Ayı etkinlikleri bu akşam saat 20.00`de İstinye Tersane alanında törenle başlıyor. Havai fişek gösterisiyle başlayacak program, Mehter ve Türk Tasavvuf Müziği konserleriyle devam edecek.

Sarıyer Ramazan ayı etkinlikleri 15 Ekim - 16 Kasım tarihleri arasında İstinye Tersane meydanında İstanbullularla buluşacak. Ramazanın kültür hayatını günümüze taşıyacak etkinlikler, ücretsiz izlenebilecek.

Şenlik alanına, 750 kişilik iftar çadırı, Osmanlı mimarine uygun dekore edilmiş evler ve otağ çadırı, Anadolu mimarisine uygun kıl çadır ile küçük ve büyük oyun gruplarından oluşan lunapark kuruldu. Sarıyer Ramazan Şenliklerinde gölge oyunları, kukla, akrobat, sihirbaz, alevbaz, tahta bacak ve Jonklör gibi birçok eğlence yer alacak.

Her yıl yapılması planlanan bu etkinliklerin gelenekselleşeceğini belirten Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, her yaştan insanın bu eğlencelerde Ramazan ayını doyasıya yaşayacağını söyledi. Tüm İstanbulluları Sarıyer`e beklediklerini kaydeden Tülün, şenliklerin Ramazan bayramında da süreceğini sözlerine ekledi.

Her akşam, Gölge Oyunu, İllüzyon, Orta Oyunu ve bir konserden oluşan Ramazan programında, 28 Ekim Perşembe gecesi saat 21.00`de N.F. Kısakürek`in tiyatro eseri "Bir Adam Yaratmak" sahne alacak. 9 Kasım Salı Kadir Gecesi Ramazan programında Türk Tasavvuf Müziği Konseri ile Sema Gösterisi var.

Ayrıca Şehit Mithat Yılmaz Caddesinde bulunan Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezinde de Ramazan boyunca Gitar Dinletisi, Tiyatro oyunu Fehim Paşa Konağı, Kukla, Gölge Oyunu ve Türk Sanat Merkezi konserinden oluşan program İstanbulluların ilgisine ücretsiz sunulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT