Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Tarihler: 02 Aralık 2011 Cuma ~ 04 Aralık 2011 Pazar

Yer: Tarık Zafer Tunaya - Pera Müzesi Oditoryumu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 2, 2011 ~ Ara 4, 2011

Buğday Derneği’nin Partnerlerinden Olduğu Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Başlıyor

Festivalde Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin gösterimine katkıda bulunduğu “Yer Fıstıkları/Peanuts” ve geçtiğimiz mart ayında kaybettiğimiz derneğin kurucusu ve vizyoneri Victor Ananinas’ın “Fark Yaratmak” filmi de izlenebilecek.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin de partnerlerinden olduğu Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, bu yıl 2-4 Aralık tarihlerinde Tarık Zafer Tunaya (ilk gün) ve Pera Müzesi Oditoryumu’nda (diğer iki gün) düzenlenecek.

Festivalin sürdürülebilir bir yaşama dair, duyarlı ve kâr amacı olmayan 8 partnerinden biri de Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği… Festivalde Buğday Derneği’nin gösterimine katkıda bulunduğu “Yer Fıstıkları/Peanuts” (Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi 2 Aralık Cuma, saat 16.15) ve geçtiğimiz mart ayında kaybettiğimiz derneğin kurucusu ve vizyoneri Victor Ananinas’ın “Fark Yaratmak” (Pera Müzesi, 3 Aralık Cumartesi, saat 12.30) filmi de izlenebilecek.

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin, yaşamı çoğaltmayı amaçlayan projelerinden biri olan festivalde 16 belgesel, kısa filmler, konuşmacılar ve sürpriz müzik performansları ücretsiz olarak izlenebilecek. Bütüncül bir dünya görüşü ile yaşamın her alanını geliştirmeyi ve zenginleştirmeyi amaçlayan festival, katılımcıların içinde bulundukları gerçekliği algılamalarını ve neden sonuç ilişkilerini kurabilmelerini sağlarken, çözüm üretmeleri için ilham vermeyi hedefliyor.

İzleyiciler, festivalde kaybolan kültürel ve biyolojik çeşitlilik, genetiği değiştirilmiş organizmalar, nükleer santraller, madencilikle değişen coğrafyalar ve hayatlar, hastalıklı büyüyen şehirler, ekonomiler, endüstriyel olan her şeyin yarattığı türlü sorunlar ve bunlara karşılık yeni düşünce biçimleriyle dünyanın her köşesinde ortaya çıkan dönüşüm hareketinin umut veren belgeselleriyle buluşacak.

Kolektif ve festival/filmler hakkında ayrıntılı bilgiye www.surdurulebiliryasam.org web sayfasından ulaşılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT