Temps D`Images - garajistanbul`da festival zamanı

Tarihler: 05 Haziran 2009 Cuma ~ 09 Haziran 2009 Salı 5 - 9 Haziran 2009

Yer: Garajistanbul

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve Garajistanbul

Adres: Tomtom Mahallesi Yeni Çarşı Caddesi Kaymakam Reşat Bey Sokak No: 11/A Galatasaray Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 5, 2009 ~ Haz 9, 2009
Sahne ile imaj bu festivalde buluşuyor, seyirciler de imaj yaratıyor. Japonya, Fransa ve Türkiye`den tiyatro, yeni opera, dans, müzik, medya performans ve açık atölyeler 05-09.06.2009 arası garajistanbul`da.
5 gün sürecek festivalde içlerinde imaj kullanılan işler sergilenecek. 13 Mayıs`tan 7 Haziran`a kadar www.alsanametinverbanagoruntu.com adresinden yayınlanan cümlelere hergün, herkesin gönderebileceği görüntüler 9 Haziran`daki medya performansında sergilenecek.
2002 yılında Fransız televizyon kanalı ARTE ve La Ferme Du Buisson tarafından başlatılan ve gösteri sanatları ve imaj arasındaki ilişkiye odaklanarak yeni sanatsal formlar ve işbirlikleri yaratmayı hedefleyen disiplinlerarası TEMPS D`IMAGES (görüntü zamanı) projesi, garajistanbul’un katılımıyla kendi sınırlarını aştı. Bugün, Avrupa’da 11 ülke, Belçika, Estonya, Fransa, Almanya, Polonya, İtalya, Portekiz, Romanya, Macaristan ve Türkiye`den 10 kültür kurumunun ortak olduğu, sanatçıların, sanatsal üretimin ve üretimlerin dolaşımının desteklendiği, deneyimlerin, fikirlerin ve sanatsal araştırmalarının paylaşıldığı aktif bir platforma dönüştü.

5 Haziran, Cuma
Duo / While going to a condition Hiroaki Umeda -S20

saat: 20.30, tam: 20 TL / indirimli: 16 TL
Japon dansçı, “Duo”da kendi imajı ile dans edecek, “While going into a condition”da seyircinin algısı ile oynayacak. Disiplinlerarası çalışan koreograf, dansçı, ses, görüntü ve ışık tasarımcısı Hiroaki Umeda`nın işleri minimal ve radikal, zarif ve vahşi, ve çağdaş Japon kökleriyle ilişki içindedir.
www.hiroakiumeda.com

6 Haziran, Cumartesi
Muhabir,

10+
saat: 21.30, tam: 25 TL / indirimli: 20 TL
Muhabir; taşıdıkları, biriktirdikleri ve duruşundan dolayı seçilen oyuncuyu, ameliyat masasına yatırarak, o masada karşılaşılacak, bulunacak bilgileri bir laboratuvar ortamından geçirdikten sonra sergilemeyi hedefliyor. Muhabir, oyuncunun kendi kimliği ve bedeni üzerinde bir yolculuğa çıkarken, kişisel olan üzerinden derinleşerek toplumsal olanı hatırlamayı hedefliyor.

7 Haziran, Pazar
Dar-ül Love

garajistanbulpro
saat: 20.30, tam: 25 TL / indirimli: 20 TL
Murat İpek`in yazdığı, Ali Cem Köroğlu`nun tasarlayıp yönettiği, Kapsül`ün müziklerini ve Ahmet Güzererler`in video tasarımını yaptığı ve kontrtenor Harun Ateş`in oynayıp, seslendirdiği Dar-ül Love Türkiye prömiyerini yapıyor. Gösteri boyunca karşılaştığımız iki farklı karekter Yafta`dan Alara`ya uzanan yol boyunca Osmanlı edebiyatından modern müzik formlarına, Ortadoğu`nun masalsı ve sıradışı atmosferinden günümüz İstanbul`unun karanlık arka bahçesine bir yolculuk yapıyor.

8 Haziran, Pazartesi
Virus//Antivirus

Annabelle Bonnery-Compagnie Lanabel
saat: 20.30, tam: 20 TL / indirimli: 16 TL
Virus//Antivirus, bedenin kendine özgü dilinde, bir parçanın iki ayrı yüzü gibi keşfe çıkar. Canlı müzik eşliğinde yapılan performans hem içgüdüseldir, hem de kontrol edilir ve duyumsaldır. Beden ve onu harekete geçiren çevresel etkileri aynı anda değerlendirir. Virüs`te dansçı, kendini büyütülmüş görüntüler ve seslere dönüştürerek dünyayı yorumlarken, Antivirüs`te teknolojiden yararlanmadan bedenin yanlız bir varlık olarak dünya içindeki dönüşümünü araştırır.

9 Haziran, Salı
Al Sana Metin, Ver Bana Görüntü

Konsept, Uygulama & Müzik: Selçuk Artut, Hikaye: Murat Uyurkulak
saat: 20.30
Ücretsiz
Bir film yapmak istiyoruz biz, bu filmimizde de arzu eden herkes oynasın istiyoruz. Yaptığımız sanat üretiminin bir tane sahibi olmasın, bir sürü hissedarı olsun. Filmimizin bir karesi benim, bir karesi onun olsun. Biz, size bir hikaye veriyoruz, ama her gün bir cümlesi gözükecek. O gün o cümle size ne ifade ediyorsa, sizin bize onu görselleştirmenizi ve yollamanızı istiyoruz.Sonrasında elimize ulaşan kareleri peşi sıra dizip bir film yapıp hep birlikte izleyeceğiz www.alsanametinverbanagoruntu.com

Nekropsi
Geliştirilmiş Hipodrom Konseri
saat: 22.00, tam: 25 TL / indirimli: 20 TL
Nekropsi`nin müziğini ifade edebilmek için hız, aksama, matematik, kontrol gibi kavramlarla, absürd, deli, hiperaktif gibi tanımlar bir arada kullanılıyor. 2007`de `Sayı 2, 10 Yılda Bir Yayınlanır` etiketli yeni albümü ile hayata geri dönen nam-ı diğer Nekrop Paşa, Eylül 2007`de Platform Garanti Binası`nın 4 ayrı katında icra ettikleri `4/4` adlı yeni eserle yeni bir dönemece girdi. Grup geçen sene ilk kez yine garajistanbul`da denediği ve ilgiyle karşılanan hipodrom fikrinin geliştirilmiş halini uygulayacak.










istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT