Ümraniye Ramazan’a Hazır

Tarihler: 22 Eylül 2008 Pazartesi ~ 01 Ekim 2008 Çarşamba

Yer: Ümraniye Ramazan Evi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2008 ~ Eki 1, 2008

Ümraniye Ramazan’a Hazır

Ümraniye Belediyesi Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Belediyenin düzenleyeceği konser, tiyatro oyunları, film gösterimleri ve sürpriz etkinlikler Ümraniyelilere unutulmaz bir Ramazan daha yaşatacak.

Belediye tarafından geleneksel Türk mimarisine uygun bir tarzda hazırlanan ahşap evde gerçekleştirilecek etkinlerin bu yılki sürprizi ünlü tiyatro oyuncusu Levent Kırca. Hazırladığı birbirinden güzel tiyatro oyunları ve sahne şovlarıyla etkinliklere renk katacak olan Kırca, ekibiyle birlikte Ramazan ayı boyunca Ümraniyelilerle olacak.
Dört yüz kişilik kapasitesi olan dekoratif evde tiyatro oyunlarının yanı sıra kukla ve pantomim gösterileri yapılacak. Etkinliklerde sinemaseverler de unutulmadı. Dönüşümlü olarak gösterimi yapılacak 4 adet sinema filmi Ramazan ayında Ümraniyelilere sinema keyfi yaşatacak.

Ramazan etkinliklerinde Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği’nin seçkin eserlerinin yer alacağı fasıllar düzenlenecek. Etkinlik alanında seyirciyle buluşacak konserlerin bu yılki konuk sanatçıları ise Ömer Karaoğlu, Aykut Kuşkaya ve Ertuğrul Erkişi olacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’na ait el emeği göz nuru ürünleri bu yıl da kurulacak olan sergide görücüye çıkacak.
Yörük çadırında geleneksel Türk içeceklerinin sunulacağı ve Tahta bacak ile palyaçoların da yer alacağı Ramazan etkinlikleri sürpriz programlarla devam edecek.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yaptıkları hazırlıklarla Ümraniyelilere huzurlu bir Ramazan ayı yaşatmaya amaçladıklarını söyledi. Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirten Başkan Hasan Can, belediye olarak düzenledikleri etkinliklerle Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Can, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bu ay kırgınlıkların, dargınlıkların ve her türlü olumsuzlukların unutulduğu rahmet ve bereket ayı. Kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı bu ayda, Ümraniyeli kardeşlerimize huzurlu ve anlamlı bir Ramazan yaşatmak için biz de çeşitli etkinlikler hazırladık.
Ramazan ayı boyunca vereceğimiz iftar yemekleri, dağıtacağımız erzak ve yardımlarla Ramazan ayında fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalışacağız. İftar yemeklerimizi belediyemize ait Halil İbrahim Sofrası Aşevi ile ilçemizin çeşitli noktalarında yer alan 6 düğün salonunda vereceğiz. Yine düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleri ile gelenekselleşen Ramazan kutlamalarını da sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ümraniyelilere huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz.’

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT