Üsküdar`da Ramazan Coşkusu

Tarihler: 22 Eylül 2008 Pazartesi ~ 01 Ekim 2008 Çarşamba

Yer: Çeşitli yerler

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2008 ~ Eki 1, 2008

Üsküdar Ramazan Sofrası`nda 20.000 Kişiye İftar

Ramazan denilince ilk akla gelen ilçelerden Üsküdar, 2008 Ramazan`ına hazır. Üsküdar Belediyesi, bu yıl da Ramazan`ı Üsküdar İskelesi başta olmak üzere Üsküdar`ın çeşitli mahallelerinde karşılayacak. Her gün 20 bin kişi Üsküdar Belediyesi`nin sofralarında iftarını açacak.

"Ramazan Şehri Üsküdar" sloganıyla yola çıkan Üsküdar Belediyesi, iftar geleneğini Üsküdar İskelesi`nde kurduğu Ramazan Sofrası`nda sürdürüyor.

Yaklaşık 1000 kişinin oturarak yemek yediği deniz üzerindeki iskelenin çevresinde ise 5000 kişiye iftar yapma imkânı sağlanmakta. Üsküdar İskelesi`nin yanısıra mahallelerde de yemek dağıtımı olacak.

Ramazan boyunca iftar saatinde eve yetişemeyenler, ihtiyaç sahipleri, birliktelik ve paylaşma duygusunu yaşamak isteyenler için Üsküdar sahilinin yanı sıra Harem Otogarı, Üsküdar Belediyesi Aşevi, Bahçelievler, Esatpaşa, Yavuztürk ve Ünalan Mahalleleri`nde her gün toplam 20.000 kişiye Üsküdar Belediyesi tarafından iftar verilecek.
Daha çok ihtiyaç sahiplerinin doyurucu ve zengin bir mönüyle iftar yapmalarını sağlamak amacıyla yıllardır sürdürülen gelenek bu yıl da bozulmadı. Çorba, bol etli nohutlu pilav, tatlı ve içecek, her akşam Üsküdarlıların iftar sofrasını süsleyecek. Yemekler, belediyenin aşevinde aşçılar tarafından yapılacak. Bir günlük mönü için 1200 kg et, 1.200 kg. pirinç, 300 kg nohut, 300 kg. sıvı yağ, 900 kg. tulumba tatlısı, 20 kg. hurma ve 5.000 adet ayran kullanılacak.

Kırım`da Ramazan
Üsküdar Belediyesi Ramazan bereketini geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de Kırım halkıyla paylaşacak. Kırım`ın başkenti Akmescid`deki (Simferepol) Kebir Camii`nin avlusunda Ramazan boyunca her akşam 250 kişiye iftar yemeği ikram edilecek.
Kardeş ülkelerle kardeşliğin güçlendirilmesi, kültürel etkinliğin artırılması ve her alanda iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Üsküdar Belediyesi`nden bir heyet Ramazan ayı içerisinde bu yıl Üsküdar Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalanan Bahçesaray şehri başta olmak üzere Kırım`da çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve etkinliklere katılacak. Ziyaretlerde ihtiyaç sahiplerine kırtasiye malzemesi başta olmak üzere çeşitli yardımlar dağıtılacak.

Ramazan coşkusunu yaşayamayan ve sofrasında iftarlık yemeği bulunmayan binlerce insanı Ramazanda bir araya getiren Üsküdar Belediyesi kusursuz ve aksamayan hizmet anlayışıyla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazana da hazır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT