Virus//Antivirus

Tarihler: 08 Haziran 2009 Pazartesi ~ 08 Haziran 2009 Pazartesi 8 Haziran 2009 Saat: 20:30

Yer: garajistanbul

Ücret: Tam 23,00 TL - Öğrenci/Öğretmen: 19,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve Garajistanbul

Adres: Tomtom Mahallesi Yeni Çarşı Caddesi Kaymakam Reşat Bey Sokak No: 11/A Galatasaray Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 8, 2009 ~ Haz 8, 2009
TEMPS D’IMAGES Sahne ve İmajın Buluştuğu Festival
Tiyatro - Yeni Opera – Dans – Müzik - Medya Performans-Açık Atölye
05-09 Haziran 2009

2002 yılında Fransız televizyon kanalı ARTE ve La Ferme Du Buission tarafından başlatılan ve gösteri sanatları ve imaj arasındaki ilişkiye odaklanarak yeni sanatsal formlar ve işbirlikleri yaratmayı hedefleyen disiplinler arası TEMPS DIMAGES (görüntü zamanı) projesi, garajistanbul’un katılımıyla kendi sınırlarını aştı. Bugün, Avrupa’da 10 ülke, Belçika, Estonya, Fransa, Almanya, Polonya, Italya, Portekiz, Romanya, Macaristan ve Turkiye’den 11 kültür kurumunun ortak olduğu, sanatçıların, sanatsal üretimin ve üretimlerin dolaşımının desteklendiği, deneyimlerin, fikirlerin ve sanatsal araştırmalarının paylaşıldığı aktif bir platforma dönüştü.

Ortak amaçlar etrafında bir araya gelen bu kurumlar, her yıl programını kendi oluşturduğu TEMPS D’IMAGES festivalini düzenliyor. Festivalde yıl boyunca gerçekleştirilen ortak yapımlar, ‘chantier” adıyla araştırmalar, dans, tiyatro, müzik gösterileri, yerleştirmeler, film gösterimleri, atölye çalışmaları, konferans ve seminerler yer alıyor.

Festivaldeki gösteriler, video ya da multimedya görüntüyü dramaturjik unsur olarak kullanarak sahne ile filme çekilen görüntü, gerçek karakterlerle tasarlanan görüntüler geçmiş ya da gelecek arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

Sanatçıların yaratımları ve görünürlük kazanmalarını destekleyen festival, yeni sanatsal biçimlerin araştırılmasını, üretilmesini, sahnelenmesini amaçlayan garajistanbul`da bilindik tanımların yeniden tartışılacağı bir platforma dönüşecek.

VIRUS//ANTIVIRUS
Annabelle Bonnéry
Compagnie Lanabel
Dans / Dance

Virus//Antivirus, bedenin kendine özgü dilinde, bir parçanın iki ayrı yüzü gibi keşfe çıkar. Canlı müzik eşliğinde yapılan performans hem içgüdüseldir, hem de kontrol edilir ve duyumsaldır. Bedeni ve onu harekete geçiren çevresel etkileri aynı anda değerlendirir. Virus’te dansçı, kendini büyütülmüş görüntüler ve seslere dönüştürerek dünyayı yorumlarken, Antivirus’te, teknolojiden yararlanmadan bedenin yalnız bir varlık olarak dünya içindeki dönüşümünü araştırır.

Annabelle Bonnéry ve François Deneulin başka alanlardan beslenen ve edindikleri zenginliği kendi dans topluluklarında gerçekleştirdikleri işlere katan sanatçılardır. Virus//Antivirus, beş yıldır yakın ilişki içinde olan L`Hexagone Scène Nationale de Meylan ve Fransız Atom Enerjisi Kurumu’nun, bilim ve sanat üstüne incelemelerin yapılacağı Sanat-Bilim Atölyeleri’ne 2007 yılında Lanabel Dans Topluluğu’nu daveti ve CEA Grenoble’da araştırmacı olarak çalışan Dominique David’in atölyeye katılımıyla gerçekleşmiştir.
Starwatch (Hareket yakalama) insan hareketini yakalamak için Fransa Atom Enerjisi Kurumu, Leti Lab’da üretilen ilk kablosuz sensörler ağıdır.

Koreografi ve performans: Annabelle Bonnéry
Ses tasarımı: Vitor Joaquim, Electronic luthery
Araştırma ve teknoloji: Dominique David
Sahne tasarımı ve video: François Deneulin
Kostüm tasarımı: Kathy Brunner
Işık tasarımı: Elodie Llinarès
Sensörler: "Starwatch" Philippe Klein
Prodüksiyon: Cie Lanabel
Ortak yapım: Atelier Arts-Sciences, CEA Grenoble, Hexagone Scène Nationale de Meylan, DRAC Rhône-Alpes, Région Rhône-Alpes, Conseil Général de l’Isère. En collaboration avec la MC2 et avec le soutien du CCN de Grenoble-JC Gallotta

Gösteri süresi: 45 dk.
www.diffusart.fr
www.tempsdimages.eu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT