Yahudi Kültürü Avrupa Günü

Tarihler: 07 Eylül 2008 Pazar ~ 07 Eylül 2008 Pazar Çeşitli saatler

Yer: Çeşitli mekanlar

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: http://www.yahudikulturuavrupagunu.com/2008/tr.htm

Adres: Çeşitli mekanlar Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 7, 2008 ~ Eyl 7, 2008

Yahudi Kültürü Avrupa Günü 7 Eylül’de Galata’yı Şenlendiriyor!
30 Avrupa ülkesinde ve sayısız şehirde, eş zamanlı olarak düzenlenen bu özel gün, konserler, sergiler, söyleşiler, dans gösterileri ve geleneksel bir Yahudi Düğünü ile Galata’da adeta bir bayram havası yaratacak.
Almanya’dan Portekiz’e, Fransa’dan Rusya’ya, İngiltere’den İspanya’ya... 30 farklı Avrupa ülkesiyle aynı günde İstanbul Galata’da gerçekleştirilecek olan Yahudi Kültürü Avrupa Günü Yahudi’lerin kültürel ve tarihi mirasını tanıtmak, geleneksel müzik ve sanatlarını yaşadıkları ülke halkıyla paylaşmak amacını taşıyor.

Yahudi Müziğinin Farklı Tatları
Sefarad müziğinden Klezmer Müziğine ve hatta sinagog ilahilerine kadar, müzik Yahudi kültüründe her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Yahudi müziğinin en önemli özelliklerinden biri, yaşadığı kültüre göre gösterdiği çeşitliliktir. Anjelika Akbar, Klez –Mez Grubu, Linet Şaul , Maftirim Korosu , Renan Koen, Sinagog İlahileri ,Tuluyhan Uğurlu, Yinon Muallem, ve daha pek çok isim, 7 Eylül Günü Galata’daki sinagog ve farklı mekanlarda, Yahudi Müziğinin farklı tatlarını dinleyicilere sunacaklar.

Yahudi Düğününe Davetlisiniz
Tüm dünya Yahudileri içinde, Türk Yahudi’lerinin, sinagog düğünlerinin görkemi bir başkadır. Çiçeklerle süslenmiş ve özel olarak ışıklandırılmış olan Neve Şalom’un etkileyici atmosferinde unutulmaz bir törene tanık olmak isteyenler, 7 Eylül’de bu özel gün için düzenlenen temsili düğün törenine davetlidirler.

Sergi ve Söyleşiler
Bu özel güne, Sabrina Fresko, Eti Behar ve Beti Cenudioğlu heykel, Bubi resim, Aron Anjel’in yaşamından kesitler veren kişisel fotoğraflarından oluşan bir sergi ile katılıyorlar. Ersin Alok “Anadolu’da Davud’un Yıldızı" adlı görsel konferansı sunarken, Cem Mansur ile Cihat Aşkın’ın katılacağı müzik söyleşisinin konusu; “Yahudi Kimliğinin Diaspora’da Müzikle İfadesi.” Mesut Ilgım ise vereceği panelde; “1933 Üniversiteler Reformuna Alman Bilim Adamlarının Katkıları”nı anlatacak.

İstanbul Sinagogları Gezisi
Balat’ta Ahrida ve Yanbol Sinagogları, tek ahşap Sinagog İstipol, Kastoriya Sinagogu kalıntıları, Aşkenaz Sinagogu ve diğerleri, yine bu özel gün için, konuklarına kapılarını açıyor… Bu sene Yahudi Kültürü Avrupa Günü’nde, Türk Yahudi Kültürü ve Tarihi`ni merak edenler, Fest Turizm ile birlikte, uzun zamandır kapalı olan ya da sadece dini tören için açılan sinagogları ziyaret edebilecekler.

Galata Meydanı’nda İftar Yemeği
Galata Meydanı aynı gün tarihi bir olaya da tanıklık edecek. Avrupa Yahudi Kültürü Günü’nün bu yıl Ramazan ayının ilk pazarına denk gelmesi nedeniyle, etkinlikler iki farklı kültürü buluşturmak amacıyla, Galata Meydanı’nda, Türk Musevi Cemaati tarafından verilecek olan büyük bir iftar yemeği ile son bulacak.

Yahudi kültürünü ve özellikle onun müzik ile harmanlanmasını birlikte paylaşmak için herkesi bu özel güne katılmaya ve bir kültürü yaşayarak paylaşmaya davetli...Detaylı bilgi http://www.yahudikulturuavrupagunu.com/2008/tr.htm adresinden edinilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT