`Sütlü Çikolata` Osmanlı Bankası Müzesi Sineması`nda

Tarihler: 25 Aralık 2008 Perşembe ~ 25 Aralık 2008 Perşembe 25 Aralık Saat: 18.00 ve 19.00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: 0212 334 22 70

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 25, 2008 ~ Ara 25, 2008

“Sütlü Çikolata”

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda “Toplumsal Hafıza” teması altında, yönetmenliğini Ahmet Ilgaz’ın üstlendiği, Sütlü Çikolata adlı belgesel gösterilecek. 25 Aralık Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hakan Erdem, “Sütteki Çikolata: Açık Bir Kölelik Sisteminde Köle Olmak” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Film, 1905 yılında Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa’nın, Dalaman’daki arazisinde çalıştırmak üzere beraberinde getirdiği Mısırlı ve Sudanlıların Türkiye’deki maceralarını konu ediyor. Paşa borçlarını ödeyemeyip arazisini kaybedince, çoğu siyah veya koyu esmer tenli bu insanların bir bölümü anayurtlarına geri döndü. Geriye kalanlar Dalaman’ı kendilerine yurt edindi. Çoğu Türkçe bilmeyen birinci neslin çocukları yöre halkıyla kaynaştı. Zamanla “Türkleştiler”; öyle ki, torunlar artık hiç Arapça bilmiyor. Ancak derilerinin rengi, Afrikalı köklerinin fark edilmesine neden oluyor.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırladığı program, “Toplumsal Hafıza” teması altında gösterilen filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

Dr. Hakan Erdem:
1962’de Erzurum’un Oltu ilçesinde doğdu. Boğaziçi ve Oxford üniversitelerinde öğrenim gördü. 1993-2002 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Erdem, akademik yaşamını halen Sabancı Üniversitesi’nde sürdürüyor. 1996’da İngiltere ve ABD’de yayımlanan Slavery in the Ottoman Empire and its Demise adlı çalışması, Osmanlıda Köleliğin Sonu, 1800-1909 adıyla Kitap Yayınevi tarafından 2004 yılında yayımlandı. Kitab-ı Duvduvani; Unomastica alla Turca; Zaman Çöktü isimli romanları, Kanat Kitap’tan yayımladı. 2002’de Israel Gershoni ve Ursula Woköck ile Histories of the Modern Middle East adlı çalışmayı yayımlayan Erdem, şu sıralar Yunan Bağımsızlık Savaşı’nın Osmanlı İmparatorluğu’nda algılanışı ve Osmanlı siyasi dilinin dönüşümü gibi konularla ilgileniyor.

Belgesel Sinemacılar Birliği: Mart 1997’de “sivil bir platform” olarak yola çıkan Belgesel Sinemacılar Birliği, Kültür Bakanlığı tarafından onaylanmış “Meslek Birliği” statüsünde varlığını sürdürüyor.
Başta İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir olmak üzere tüm Türkiye’deki belgesel sinemacılarla çalışan birlik, sinemayı toplumun geleceğinin daha iyi tasarlanabilmesi ve toplumsal hafıza boşluklarının doldurulması için önemli bir araç olarak görüyor. Türkiye’ye yayılmış festivaller, özel organizasyonlar, üniversitelerde söyleşili gösterimler düzenleyerek, belgeseller için televizyon dışında gösterim alanları yaratıyor.

25 Aralık 2008 Perşembe
Film Gösterimi: “Sütlü Çikolata”
Saat: 18:00 ve 19:00
Yönetmen: Ahmet Ilgaz
Türkiye / 2008 / 43’
Söyleşi: “Sütteki Çikolata: Açık Bir Kölelik Sisteminde Köle Olmak” - Dr. Hakan Erdem
www.obmuze.com
Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT