11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmlerı Festivali 1.nci Gün

Tarihler: 16 Mart 2013 Cumartesi ~ 16 Mart 2013 Cumartesi

Yer: Fransız Kültür Merkezi ve Goethe Enstitüsü

Ücret: Tam: 5 TL İndirimli: 3 TL

Nereden Alınır: www.ticketturk.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2013 ~ Mar 16, 2013

Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bu yıl hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara ithaf edilen festival, on dokuz ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacak.

Festival, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, 5. Altın Bamya Ödülleri, söyleşiler ve atölyelerle, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 30-31 Mart’ta İzmir, 6-7 Nisan’da Sinop, 13-14 Nisan’da Bitlis’te sizlerle olacak!

Fransız Kültür Merkezi

Kürtaj Oldum Cumartesi, 16.03.2013, 11:00
Her sene yalnızca ABD’de yaklaşık 1.3 milyon kadın kürtaj oluyor ve bir çoğu için bu bir sır olarak kalıyor ve bu tartışma, kadınların sesleri bastırılarak yürütülüyor.

Kürtaj Oldum, yaşları 21’den 85’e kadar değişen 11 kadının hikayesini belgeliyor. Irk, din, bölge, sınıf ayrımının üstesinden gelerek ve kürtajın bütün kadınları nasıl etkilediğini göstererek...

Umoja: Erkeklere Yer Yok Cumartesi, 16.03.2013, 12:30
Köydeki erkeklerin baskısına dayanamayan bir grup Kenyalı kadının canına tak eder ve erkeklerin giremediği bir yaşam alanı kurarlar. İşlerin gayet yolunda ilerlediği kadınlar köyünde erkeklere yer yoktur ancak kıskanç eski kocalar bu durumu kaldırabilecekler midir?

Ben Uctum Sen Kaldın Cumartesi, 16.03.2013, 15:00
Bu film bir kadının hiç görmediği gerilla babasını arayışının hikâyesidir. İstanbul’dan Mahmur Mülteci Kampı’na uzanan yolculukta babasının nasıl biri olduğunu, geçmişini, onu sevip sevmediğini sorar. Bu yolculuk onu en yakınındakiyle yüzleşmeye zorlar.

Mutluluk Cumartesi, 16.03.2013, 17:00
Yalnız bir kadın ile yalnız bir erkek Berlin’de karşılaşırlar. İlişkileri dehşet verici bir olayla sarsılınca, yeni yeşeren aşklarına ve mutluluklarına sahip çıkmak için sıradışı bir yol seçerler.

Polis Cumartesi, 16.03.2013, 19:00
Paris Çocuk Koruma Birimi’nde çalışan Chrys, Nadine, Iris ve Fred'in hem kendi sorunlarıyla uğraşmaları hem de pedofili gibi suçları araştırmaları sürecinin işlendiği filmde ebeveynleri ve çocukları içerisinde bulundukları koşullarda ele alıyor. Ve çocuk istismarı konusundaki genelgeçer kalıpları gözden geçirmeye çağırıyor.

Yapım Aşamasında Pazartesi, 18.03.2013, 11:00
Film, geleleneksel söylemlerin işyerlerinde, televizyonda, ya da ilişkilerde nasıl inşa edildiğine bakarak, performanslarla, imajlarla ve cinsel politika alanındaki kuir stratejiler hakkında sohbetlerle cinsiyet ve cinsellik tartışmasına müdahil oluyor.

Goethe Enstitüsü

Barracuda Cumartesi, 16.03.2013,Saa: 17:00
Yalnız bir adam birden bastıran yağmur yüzünden bir binaya girmek zorunda kalır. Şemsiyesini kendine rehber edinen bu adam acaba binanın koridorlarında kimlerle tanışacaktır? Misafirperverlikle karşılanacak mıdır?

Bana Kuchu De Cumartesi, 16.03.2013, 19:00
Eşcinselliği idamla cezalandırmak için hazırlanan yeni bir yasaya karşı, Uganda’daki ilk açık eşcinsel David Kato ve LGBT aktivisti arkadaşları direnmektedir. Günlük hayatlarında da her türlü ayrımcılıkla mücadele ederlerken, hiç hazır olmadıkları bir cinayet hem onları hem tüm dünyayı derinden etkiler..

Kiraz Çiceklerı Cumartesi, 16.03.2013, 20:30
Trudi, eşi Rudi’nin ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenince, gerçeği saklayarak Berlin’de yaşayan çocuklarını ziyaret etmeyi teklif eder. Ölümlerin sırası değişince, Rudi kendi içinde bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta karısının, kendisine duyduğu aşk sebebiyle,aslında istediğinden ne kadar farklı bir hayatı yaşadığını fark edecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT