11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmlerı Festivali 4.nci Gün

Tarihler: 19 Mart 2013 Salı ~ 19 Mart 2013 Salı

Yer: Fransız Kültür Merkezi ve Goethe-İnstitut

Ücret: Tam: 5 TL İndirimli: 3 TL

Nereden Alınır: www.ticketturk.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2013 ~ Mar 19, 2013

Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bu yıl hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara ithaf edilen festival, on dokuz ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacak.

Festival, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, 5. Altın Bamya Ödülleri, söyleşiler ve atölyelerle, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 30-31 Mart’ta İzmir, 6-7 Nisan’da Sinop, 13-14 Nisan’da Bitlis’te sizlerle olacak!

Fransız Kültür Merkezi

Basamakları Çıkmak, 19.03.2013, 11:00
50 yaşındayken bir gün torununun ödevine yardım etmekle başladığı yolculukta yeteneklerini keşfetmeye ve üretmeye devam eden Akram, resimlerini Paris’te sergileme fırsatını bulur. Acaba Paris’ gitmek için İran otoritelerinin istediği gibi kocasından izin belgesi alacak mıdır? 9 yaşınayken o zamanlar 28 yaşında olan Heydar’la evlenen ve o zamandan beri kendi ayakları üzerinde duran Akram’ın hikayesi bize yeteneklerimizin yaş, ülke, sınır ve koca tanımayacağını gösteriyor.

Mutluluk, 19.03.2013, 12:30
Yalnız bir kadın ile yalnız bir erkek Berlin’de karşılaşırlar. İlişkileri dehşet verici bir olayla sarsılınca, yeni yeşeren aşklarına ve mutluluklarına sahip çıkmak için sıradışı bir yol seçerler.

Su Çocukları, 19.03.2013, 15:00
12.000 ipek elbiseden oluşan sanat projesini Japonya’ya götüren yönetmen, karşılaştığı kadınlarla çocuk sahibi olmak üzerine konuşurken doğurganlık konusunda tabu olarak kalan meselelere farklı açılardan incelikle yaklaşıyor.

Bulutları Beklerken, 19.03.2013, 17:00
1916 yılında Karadeniz bölgesinden göç etmek zorunda kalan Rum ailelerden birinin kızıdır Ayşe ya da asıl adıyla Eleni... Ayşe/Eleni sürgün yollarında ailesinin büyük bir kısmını karlara bırakıp Mersin’e ulaştıktan sonra Türk bir aile tarafından evlatlık edinilir. Niko’nun gidişine göz yumduktan sonra, Ayşe’nin derinlerde sakladığı suçluluk duygusu, iç hesaplaşması, dağlardan gelen bulutların, sislerin getirdiği seslerle, geride bıraktığı kayıplarının görüntüleriyle harekete geçer. 50 yıldır sorduğu sorunun cevabını artık bulmak zorundadır. Acaba koruyamadığı, gitmesine göz yumduğu, 6 yaşından sonra bir daha görmediği Niko yaşıyor mudur? Nerededir? Onu affedecek midir?

Gülümsüyoruz, 19.03.2013, 19:00
“Önemli olan iç güzelliği... Bu anneler için bir güzellik yarışması. Sevgili anneler hadi gülümsüyoruz!” 2010 yılında Gürcistan’da bir güzellik yarışması, ödül 25.000 dolar ve bir ev! Yedi tanesi toplumun en yoksul tabakasından gelen on kadın. Sahte hayallerle süslü bu yarışma “kadını kadına kırdırma” gayesine ulaşacak mıdır?

Goethe Enstitüsü

Miras, 19.03.2013, 19:00
Film bir ailenin öyküsünü anlatırken, İsrail ve Lübnan, dini ve etnik kimlikler, gelenek ve modernite, en çok da savaşla barış arasına sıkışan, aslında dünyada kendisine bir yer bulmak için mücadele eden bir toplumun öyküsünü de anlatıyor.

Sıradan hale gelen ani patlamalar ve Filistin köylerinin üzerinde uçan savaş uçaklarının arasında kırılgan hayatların öyküsü…

Kimse Beni Sevmiyor, 19.03.2013, 20:30
30’uncu yaş gününün eşiğinde olan Fanny 4 yıldır yalnızdır ve bir daha asla mutlu bir ilişkisi olmayacağını düşünmektedir. Ölümle takıntılı bir ilişki kuran Fanny bir gün yaşadığı binanın asansöründe bir iskeletle karşılaşır. İskelet Fanny’yi “o insan” ile tanışmak üzere olduğunaikna eder...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT