11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmlerı Festivali 6.nci Gün

Tarihler: 21 Mart 2013 Perşembe ~ 21 Mart 2013 Perşembe

Yer: Fransız Kültür Merkezi ve Goethe-İnstitut

Ücret: Tam: 5 TL İndirimli: 3 TL

Nereden Alınır: www.ticketturk.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 21, 2013 ~ Mar 21, 2013

Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bu yıl hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara ithaf edilen festival, on dokuz ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacak.

Festival, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, 5. Altın Bamya Ödülleri, söyleşiler ve atölyelerle, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 30-31 Mart’ta İzmir, 6-7 Nisan’da Sinop, 13-14 Nisan’da Bitlis’te sizlerle olacak!

Fransız Kültür Merkezi

Tahran’a Hoşgelmediniz, 21.03.2013, 11:00
Tahran’a taşınmak için evlenen yönetmen kendi hayat hikayesinden yola çıkarak başkentte yeni bir hayat kurmaya çalışan diğer kadınlarla bir araya gelir. Tahran’da toplumun gözetimine ve baskısına maruz kalan bu kadınlar hep birlikte, neden tek başlarına yaşamalarına bu kadar şiddetle karşı çıkıldığı sorusuna cevap ararlar.

Kadınlara İş Yok, 21.03.2013, 12:30
2. Dünya Savaşı başlarken kadın gazeteci Gellhorn cepheye gitmekte kararlıdır. Ancak söylenen şey, cephelerin kadınlara göre yerler olmadığıdır. Savaşın kadın tanıklarına odaklanan film, hem cinsiyet ayrımcılığının hem de kadınların cesaretinin o yıllardaki tezahürünü kişisel hikayeler üzerinden anlatıyor.

Goethe Enstitüsü

Annemin Pusulası, 21.03.2013, 19:00
Emin politik nedenlerden dolayı Norveç’e iltica eden müzisyen bir Kürt gencidir ve artık Türkiye’ye gelmesi yasaktır. Bu yüzden annesi, onu görmek için Norveç’e gider. Kültürüyle, havasıyla bambaşka olan bu ülke, oğlunu görmek için oralara giden bir anne için pek çok zorluk barındırmaktadır. Ama onu en fazla şaşırtan ve meşgul eden şey, kıblenin yönünü bir türlü tutturamayan pusulasıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT