29. Uluslararası İstanbul Film Festivali “Bridges Europe – Turkey”

Tarihler: 11 Nisan 2010 Pazar ~ 12 Nisan 2010 Pazartesi 11.00

Yer: Beyoğlu Sineması

Adres: İstiklal Cad. Halep İş Hanı No:62 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 32 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 11, 2010 ~ Nis 12, 2010

Filmler Hakkında:

“Muezzin”(Müezzin

Yönetmen Director: Sebastian Brameshuber / Avusturya Austria / 2008 / DigiBeta / Renkli Colour 80’ / Türkçe; İngilizce altyazılı Turkish; English s.t.

Müezzin, hip hop şarkılarda duyduğu Kuran-ı Kerim ayetleriyle ilgisini çeken tasavvuf müziğinin peşinden İstanbul’a gelen Avusturyalı yönetmen Sebastian Brameshuber’in, Türkiye’de düzenlenen En İyi Ezan Okuma Yarışması’nı anlattığı bir belgesel. İslam inancının temel ibadeti olan namazın çağrısı ezan, müziğin haram olduğunu iddia edenlere rağmen müezzinlerin sanatsal yorumlarıyla icra ediliyor. Belgesel, yarışmanın rekabet atmosferiyle birlikte İslam kültüründeki bireysellik fenomenine müezzinlerin kendi hayatları ve müzikle kurdukları ilişkiye bakarak değiniyor.

“Colony”(Koloni):

Yönetmenler Directors: Carter Gunn & Ross McDonnell / İrlanda Ireland / 2009 / HDCAM / Renkli Colour / 83’ / İngilizce; Türkçe altyazılı English; Turkish s.t.

2009 Amsterdam İlk Çıkış Ödülü First Appearance Award

Variety dergisine göre “çok güzel çekilmiş ve ustaca kurgulanmış”, ayrıca “sezonun en güzel görünen en estetik belgeseli” olan Koloni, balarısı tarihinin en krizli dönemini kaydediyor. “Kovan Çökmesi” adıyla anılan ve hiçbir şekilde açıklanamayan bu fenomen, özellikle Amerika’da birçok bölgede kovanları boş bırakarak hem arıcılığı hem de gıda sektörünü tehlikeye attı. Filmin yönetmenleri Carter Gunn ve Ross McDonnell, bu tuhaf olduğu kadar tehditkâr sorunu kendilerini arıcılığa adamış olan David Mendes ile Lance ve Victor Sepi kardeşlerin gözüyle inceliyor.

“Melekler ve Kumarbazlar” (Angels and Gamblers)

Yönetmen Director: Ertekin Akpınar / Oyuncular Cast: Cem Davran, İrem Altuğ, Hakan Gerçek Türkiye Turkey / 2009 / 35 mm / Renkli Colour / 97’ / Türkçe; İngilizce altyazılı Turkish; English s.t.

Melekler ve Kumarbazlar, Ertekin Akpınar’ın ilk sinema filmi. Film, 17 Ağustos depremi sonrasında yönetmenin kendi çevresinden esinlenerek yazdığı yaşanmışlıklara dayanıyor. Çocukluk rüyasını evlenmeden önce çıkacağı son yaz tatilinde gerçekleştirmek isteyen bir adam, Şehsuvar; geçmişini kaybetmiş bir kadın, Zeynep; fanatik Sakaryasporlu Selami; tutunamayan Haydar; depremde ailesini kaybetmiş alkolik fotoğrafçı İrfan; kahveci Metin; yalnızlıktan mustarip Aydan ve hayatını yoluna koyamayan Aysun… Bu parçalanmış hayatlar, mutluluğu arayan insanlar, taşranın sert dünyasında kesişir.

“Muezzin” (Müezzin): 11 Nisan 2010, Pazar – Saat 11:00 – Beyoğlu Sineması / 12 Nisan 2010, Pazartesi – Saat: 16:00 – Beyoğlu Sineması

“Colony” (Koloni): 12 Nisan 2010, Pazartesi – Saat: 19:00 – Beyoğlu Sineması

“Melekler ve Kumarbazlar” (Angels and Gamblers): 12 Nisan 2010, Pazartesi – Saat: 21:30 – Beyoğlu Sineması

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT