Ah! Ne Tatlı Savaş

Tarihler: 24 Haziran 2012 Pazar ~ 24 Haziran 2012 Pazar 24 Haziran Saat: 14.00

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Nereden Alınır: Pera Film gösterimleri indirimli müze giriş biletiyle izlenebilir.

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 24, 2012 ~ Haz 24, 2012

Pera Film, 2 Mayıs – 24 Haziran 2012 tarihleri arasında, Pera Müzesi’nde sergilenen Goya, Zamanının Tanığı, Gravürler ve Resimler sergisine paralel film gösterimlerine Ah! Ne Tatlı Savaş; Sinema, Savaşın Felaketlerine Yoğunlaşıyor programı ile devam ediyor.

Program savaş konusuna ve savaşın yıkımlarına odaklanıyor. Bu serginin de bir parçası olan Goya’nın gravür serisi Savaşın Felaketleri, savaşı zaferden tamamen azade bir biçimde gösteriyor; savaşın bu görsel ifadesinde şövalyece teselliler yok, din merhametsiz ve kederin sonunda kimse günahlarından arınmıyor.

Bu gravür serisine paralel olarak seçilen filmler de sinemanın savaşa mahsus her türlü felaket etrafında şekillenen başyapıtlarından oluşuyor. Savaş hikayeleri, tarihin çeşitli hayati ve anlamlı olaylarından alınmış: Amerikan İç Savaşı, 1905 Rus İhtilali, Birinci Dünya Savaşı, İspanya İç Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı. Program, muhteşem anlatı ve teknik başarılara sahip çığır açıcı öyküleme yöntemlerini içeriyor ve savaşın sebep olduğu şiddet, trajedi, felaket ve kayıpları ortaya seriyor.

Ah! Ne Tatlı Savaş
Oh! What a Lovely War

Yönetmen / Director: Richard Attenborough
Oyuncular / Cast: Wendy Allnutt, Colin Farrell, Malcolm McFee, Colin Redgrave, Ian Holm
İngiltere / UK, 1969, ’, renkli/ color
İngilizce, Türkçe altyazıyla / English with Turkish subtitles

Joan Littlewood's Theatre Workshop’e ait ünlü bir sahne oyunundan uyarlanan bu film, Birinci Dünya Savaşı’nın türlü çılgınlıklarını aktarıyor. Film, hayali bir aile olan Smith’ler hakkındaki vinyetler ile en etkili unsurlarını sergiliyor: genellikle yurtsever tonlardaki savaş şarkıları ve Birinci Dünya Savaşı’nın başlıca figürlerine ait gerçek sözler.

Sonraki yıllarda Gandhi ve Chaplin’in hayatları üzerine film yapan Richard Attenborough, bu ilk yönetmenlik denemesinde İngiliz oyuncular arasından Olivier, Gielgud ve Richardson’ın da bulunduğu sarsıcı bir oyuncu kadrosu oluşturmuş. John Mills gelmiş geçmiş en dik kafalı generallerden biri rolünde, binlerce şehit sayesinde kazanılmış toprakların neşe içinde ölçümünü yapıyor. Bu filmde ironik ve sinsi biçimlerde kullanılmış olan, aslında cephede dökülen kanların üstünü örten bu şen vatansever şarkılar da tarihi olarak hayranlık uyandırıcı cinsten.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT