Alman Sineması (Rainer Wener Fassbinder)

Tarihler: 23 Şubat 2004 Pazartesi ~ 29 Şubat 2004 Pazar 15-29 Şubat 2004

Yer: Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü

Ücret: Tam: 5 Milyon TL. Öğrenci: 3 Milyon TL.

Nereden Alınır: Bilgi Üniversitesi

Adres: Dolapdere Kampüsü Kurtuluş Deresi Cad. No:47 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 50 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2004 ~ Şub 29, 2004
Bilgi’de Sinema Şubat ayı gösterimlerine geniş bir Avrupa Filmleri Panoraması’nda Alman Sineması`nın ünlü yönetmenlerinin film seçkileri yer alacak.
RAINERWERNER FASSBİNDER Filmleri Toplu Gösterimi:
AŞK ÖLÜMDEN SOĞUKTUR / KAELTER ALS DER TOD
(20 Şubat Saat 19:00, 23 Şubat Saat 17:00, 27 Şubat Saat 14.30)
Yön: Rainer Werner Fassbinder
Oyn: Ulli Lommel, Hana Schygulla, Katrin Shaake, Rainer Werner Fassbinder
1969 / Almanya / Almanca / Türkçe alt yazılı / 85 dk./ 16mm.
Franz pezevenklik yapan küçük çaplı bir hırsızdır. İstemeden büyük bir çetenin işine karışır ve kendini Bruno adında bir kiralık katil tarafından takip edilirken bulur. Fakat Bruno ve Franz beklenmedik bir biçimde yakınlaşırlar. Arkadaşlıkları o denli gelişir ki Franz kız arkadaşı Joanna’yı Bruno’yla paylaşmakta sakınca görmez. Fakat Joanna her ikisinden de sıkılmıştır ve bir gün henüz gerçekleşmemiş bir soygunu polise ihbar eder. ‘Aşk Ölümden Soğuktur’ Fassbinder’in 24 yaşında çektiği ve gelecekteki sert sinema dilinin ilk nüvelerini bulabileceğiniz sıradışı bir gangter filmi.
KORKU RUHU KEMİRİR / ANGST ESSEN SEELE AUF
(15 Şubat Saat 16:30, 20 Şubat Saat 17:00, 21 Şubat Saat 21:30) Yön: Rainer Werner Fassbinder
Oyn: Brigitte Mira, El Hedi Ben Salem, Barbara Valentin, Rainer Werner Fassbinder
1973 / Almanya / Almanca / Türkçe alt yazılı / 90 dk./ 16mm.
Münih’te yaşayan 60 yaşındaki temizlikçi Emmi, göçmen işçilerle fahişelerin uğrak yeri olan bir barda, genç bir Faslı olan Ali’yle tanışır. Onu evine davet eder ve geceyi birlikte geçirirler. Faslı göçmenlere karşı Almanların düşmanlığına alışkın olan Ali, bu dost canlısı temizlikçiye gittikçe daha fazla bağlanır ve sonunda evlenirler. Bu evlilik, birçok sorunu da beraberinde getirir. ‘Korku Ruhu Kemirir’de Fassbinder, Almanya’da savaş sonrasında oluşan kent toplumunun nasırlaşmış önyargılarını ve ikiyüzlülüğü acı bir açıklıkla gözler önüne sermektedir.
ÖZGÜRLÜĞÜN ZORBALIK HAKKI / FAUSTRECHT DER FREIHEIT
(19, 25 Şubat Saat 16:30, 20, 21 ve 29 Şubat Saat 19:00, 23 Şubat Saat 14.30)
Yön: Rainer Werner Fassbinder
Oyn: Rainer Werner Fassbinder, Karl-Heinz Böhm, Peter Chatel, Hary Baer
1975 / Almanya / Almanca / Türkçe alt yazılı / 123 dk./ 16mm.
Gezgin bir kumpanyada çalışan Fox, zengin kulampara Eugen ile tanışır. Eugen’in ince kültürü ve burjuva davranışları Fox’u etkiler. Birlikteliklerinin başladığı günlerde Fox, piyangodan yüklü bir para kazanır. Eugen bu parayı ne yapacağını bilmeyen Fox’a yardım etmeye hazırdır. Para burjuvazi içindir, onu harcamasını da, işletmesini de elbette Eugen bilecektir. Fassbinder, ‘Özgürlüğün Zorbalık Hakkı’nda, sınıflar arası ilişkiyi ince bir dille anlatırken bir yandan da Alman toplumunun köhnemiş yanlarına ayna tutmaktadır. İlişkilerin türü ne olursa olsun, sömürünün varlığı, doğası ve niteliği değişmez. Fox, Eugen tarafından yalnızca duygusal olarak değil, parasıyla da sömürülecektir.
SADECE BENİ SEVMENİ İSTİYORUM / ICH WİLL DOCH NUR, DASS IHR MİCH LİEBT
(15 Şubat Saat 19:00, 19 Şubat Saat 21:30, 22 Şubat Saat 14.30, 26 ve 27 Şubat Saat 19:30)
Yön: Rainer Werner Fassbinder
Oyn: Johanna Hofer, Rainer Werner Fassbinder, Erni Mangold
1976 / Almanya / Almanca / Türkçe alt yazılı / 104 dk./ 16mm.
‘Sadece Beni Sevmeni İstiyorum’ Peter adında genç bir Bavaryalı duvar ustasının hikayesini anlatmaktadır. Peter, sevgisiz bir ortamda büyümüştür ve karısı da kendisine mesafeli davranan, soğuk bir kadındır. Genç adamın iç sorgulamalarını anlayacak hiçkimse yoktur ve bir gün kör kütük sarhoşken bir cinayet işler. Televizyon filmi olarak hazırlanan bu yapım genç bir insanın sevgi ve şefkat arayışını yalın bir dille anlatmakta ve Fassbinder’in Alman toplumunu sorguladığı filmler dizisine ...........????
UMUTSUZLUK / DESPAIR
(19 Şubat Saat 19:00, 21 Şubat Saat 14.30, 22, 25 Şubat Saat 21:30, 29 Şubat Saat 14:30)
Yön: Rainer Werner Fassbinder
Oyn: Dirk Bogarde, Andrea Ferreol, Volker Spengler, Klaus Löwitsch
1978 / Almanya / İngilizce-Almanca / İngilizce alt yazılı / 119 dk./ 16mm.
Fassbinder’in 33 yaşında çektiği 32. filmi olan ‘Despair’ bir Nabokov uyarlamasıdır. Film 1930’ların Almanyasında geçmektedir. Almanya’da yaşayan Rus asıllı bir çikolata fabrikatörü boğucu yaşamından ölesiye sıkılmaktadır. Evliliği de işi de sallantıda olan bu adam sürekli yaşamını değiştirdiğini hayal etmektedir ve bu ‘değiştirdiği kendisini’ farklı biriymiş gibi dışarıdan izlemektedir. Bir gün bir iş gezisinde sanrılarını gerçek kılmaya karar veren adam rastladığı hırsızla kimliğini takas etmek ister ve bu amacı doğrultusunda hırsızı öldürür. Fassbinder’in ilk kez başka bir senaristle çalıştığı, katı gerçekçi üslubuna gerçeküstü öğeler kattığı ilginç bir film.
BOLWİESER/ İSTASYON ŞEFİ’NİN KARISI
(19 Şubat Saat 14:30, 20 Şubat Saat 21:30, 21 ve 23 Şubat Saat 17:00)
Yön: Rainer Werner Fassbinder
Oyn: Elisabeth Trissenaar, Kurt Raab, Bernhard Helfrish
1978 / Almanya / Almanca / Türkçe alt yazılı / 112 dk./ 16mm.
Bolweiser ismindeki istasyon şefinin güzel, aşifte bir karısı vardır. Bolweiser’in karısına olan sevgisi ve inancı sonsuzdur ancak karısı sıkıcı yaşantısını renklendirmek için neredeyse rastladığı her erkekle birilikte olmaktadır. ‘İstasyon Şefi’nin Karısı’ Almanya’da Hitler’in iktidara geldiği yıllarda geçen, iktidar aşk ve güven kavramlarını ustaca irdeleyen bir komedi-drama’dır. Fassbinder’in savaş öncesi Almanya’sını anlattığı filmlerin sonuncusu.
LİLİ MARLEEN
(20 Şubat Saat 14:30, 22, 23 Şubat Saat 19:00, 24, 29 Şubat Saat 21:30)
Yön: Rainer Werner Fassbinder
Oyn: Hana Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer, Karl-Heinz von Hassel
1981 / Almanya / Almanca / Türkçe alt yazılı / 120dk./ 16mm.
Lili Marleen, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman askerleri arasında çok popüler olmuş olan bir şarkının icracısıdır. Film 1938 yılında başlayıp savaşın sonuna kadar uzanan bir dönemi Lili Marleen’in yaşadıkları ışığında anlatmaktadır. Şarkının yazarı Lili’nin Robert adındaki Yahudi asıllı sevgilisidir ve savaşın başlamasıyla birlikte Robert direnişçilere katılır. Lili Almanya’da kalarak çalışmaya devam eder ve şarkı o denli ünlenir ki Lili Marleen Hitler’e özel konser vermek zorunda kalır. Diğer yandan Robert son bir kez Lili’yi görmek için Berlin’e sızmaya çalışırken yakalanır ve ikisi birlikte tutuklanır. Savaşın ardından tekrar karşılaşsalar da aralarında uçurumlar açılmıştır.
Tüm gösterimler İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleştirilmekte olup, gösterimlerden yarım saat önce Taksim AKM önünden ücretsiz servis mevcuttur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT