Almanya-09 – Ülkenin Durumu Üzerine 13 Kısa Film

Tarihler: 08 Kasım 2010 Pazartesi ~ 14 Kasım 2010 Pazar 8-14 Kasım arası

Yer: Goethe Institut

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Yeniçarşı Cad. No: 32 Galatasaray Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 8, 2010 ~ Kas 14, 2010

Almanya-09 – Ülkenin Durumu Üzerine 13 Kısa Film

Fatih Akın, Wolfgang Becker, Sylke Enders, Dominik Graf/Martin Gressmann, Christoph Hochhäusler, Romuald Karmakar, Nicolette Krebitz, Dani Levy, Angela Schanelec, Hans Steinbichler, Isabelle Stever, Tom Tykwer, Hans Weingartner

İkinci Dünya Savaşı’nın üzerinden 60 yıldan daha fazla bir süre, 1968 öğrenci hareketlerinin üzerinden 40 yıl, “Alman Sonbaharı”ndan 30 yıl, 1989 yılında duvarın yıkılmasından 20 yıl geçtikten sonra; toplumsal değişimin tam ortasında “Gündem 2010” ile 21. yüzyılın küresel dünyası yolunda ilerlerken, Almanya’dan film yönetmenleri, kişisel bakış açılarından yola çıkarak bugünün Almanya`sının toplumsal ve politik durumuna genel bir bakış sunmak amacıyla biraraya geldiler.

Her yönetmen, kişisel algılayışını aktarıyor; somut veya soyut, konusunu kendisi belirleyerek bugünün Almanya`sını kişisel bakış açısından yorumluyor. Almanya`09 içinde yer alan kısa filmler arasında, kısa metrajlı filmler, belgesel, anlatı ve deneysel filmler yer alıyor.

Bu projenin öncülerinden biri olan rejisör Tom Tykwer proje için şöyle dedi: „Almanya `09 adlı film, bugün ve şimdi memleketimiz olarak yaşadığımız yeri ve bu ülkede kendimizi nasıl konumlandırdığımızı, yolumuzu nasıl kaybettiğimizi, nasıl içiçe geçtiğimizi 13 kişisel bakış açısından bakarak anlatıyor.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT