Avangard & Underground Film Gösterimleri

Tarihler: 11 Kasım 2008 Salı ~ 11 Kasım 2008 Salı 11 Kasım Saat 20:00

Yer: KargART

Nereden Alınır: www.kargart.org - info@kargart.org

Adres: Kadife Sokak No 16 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2008 ~ Kas 11, 2008
KargART Film Gösterimleri / Avangard & Underground Film Gösterimleri / Seçki: 6:45 YAYINCILIK tarafından hazırlanmıştır
Uzun bir zaman yayıldığı için [ayda bir gün] gösterimler sona erdiğinde fark edilecek ki; aslında ortaya çıkan Avangard/Underground film dünyasının katları arasında yapılmış olan verimli ve keyifli bir yolculuktur. 6:45 Yayınlarının deneyim ve kişisel tercihleriyle oluşturduğu bu gösterim tablosu sinema öğrencilerinden alternatif sanat takipçilerine dek farklı skalaların insanlarının ilgisini aynı ekrana çekecek.
11 Kasım Salı, Saat: 20:00
* Giriş ücretsizdir.

KASIM GÖSTERİMLERİ:
“Crossroads”
Bruce Conner
1976, ABD, 36 dk.
Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden filmyapımcısı, ressam, heykeltıraş ve fotoğrafçı Amerikalı sanatçı, 1960’larda, San Francisco karşı kültür hareketinin itici güçlerinden biriydi.
25 Haziran 1946’da Pasifik’de, Bikini Atol’ünde yapılan Operation Crossroads Baker nükleer sualtı denemesinin slow-motion tekrarlarından oluşan dehşetli ama bir o kadar da güzel kısa filmin müzikleri Terry Riley’e ait. 27 değişik açıdan gösterilen patlama görsel bir şiire dönüşüyor aşrı yavaş tekrarlarla ve Terry Riley’in müzikleriyle.
“Wholly Communion”
Peter Whitehead
1965, İngiltere, 33 dk.
Efsanevi film yapımcısı Peter Whitehead, 1960’ların karşı kültürünü en iyi belgeleyen isimlerinden biri.
11 Haziran 1965’de, Londra / Royal Albert Hall, yığınla Amerikalı ve Avrupalı beat şairini doğaçlama gelişen bir etkinlikle bir araya getirdi: International Poetry Incarnation. Whitehead bu parlak süreci, bu olağanüstü Kutsal Komünyon’u, sınırlı kaynaklarını zorlayarak yapılandırdı. Allen Ginsberg, Lawrence Ferlinghetti, Gregory Corso, Harry Fainlight, Alexander Trocchi ve diğerleri sahneyi aldıkça, Whitehead ödünç aldığı kamerasıyla, katılımcı ve anarşik bir film yaratarak, etkinliğin kendisi kadar dönüm noktası oldu.
“Electrik Drill”
Chris Larkee
“Bunny”
Chris Wedge
Müzik: Tom Waits 1998, ABD, 7 dk.
Mutfağında yapayalnız kek pişiren hırpani görünümlü tavşan geceyarısı başbelası bir ziyaretçiyle karşılaşır. En az kendi kadar hırpalanmış bir pervane ona sokulmaya çalışmaktadır. Ondan kurtulma girişimleri, pervaneyi daha da ısrarcı yapacaktır. Bu gece gece ortaya çıkan musibette en derin korkularını ve anılarını canlandıran ne vardır ki?
“Kimono”
Hal Hartley
2000, Almanya, 28 dk.
Yazar, yönetmen, yapımcı, besteci, editor, bazen aktör olarak da karşımıza çıkan gerçek bir bağımsız film yapımcısı Hal Hartley. Bu erotik öyküde Fransız avangardını hatırlatan anlatısal bölümler ve Yeni Amerikan Sineması’nın gelişmiş görüntü fraksiyonları yüzeyde kendini gösteriyor. Altta ise Japon hayalet hikayeleri, Fruedyen metaforlar ve rüya yorumları yatıyor. Haiku şiirlerinden seriler de cabası…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT