Beklenen Belgesel Buluşmaları Yeniden Başlıyor

Tarihler: 27 Kasım 2010 Cumartesi ~ 27 Kasım 2010 Cumartesi 27 Kasım 2010

Yer: Tütün Deposu

Nereden Alınır: Detaylı program ve bilgi için: www.documentarist.org

Adres: Lüleci Hendek Cad. No.12 Tophane İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 39 56

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2010 ~ Kas 27, 2010
Beklenen Belgesel Buluşmaları Yeniden Başlıyor!
DOCUMENTARIST ve DEPO işbirliğiyle düzenlenen SaturDox / Belgesel Buluşmaları, yeni bir gösterim yılına daha başlıyor. Geçtiğimiz yıl beklenenin oldukça üzerinde bir ilgiyle karşılanan SaturDox, iki haftada bir cumartesi günleri Tütün Deposu’nda gerçekleştirilen film gösterimleri ve haftanın temasına uygun söyleşiler ile devam ediyor. SaturDox / Belgesel Buluşmaları’nın 6 aylık yeni programı, yine Türkiye’den güncel belgesellerin yanı sıra dünya belgesel sinemasının çarpıcı örneklerinden seçilerek hazırlandı.

Bir belgesel başyapıtı: “Megakentler”, 27 Kasım`da

SaturDox, açılışını bir belgesel başyapıtı ile yapıyor: Megakentler... İleriki haftalarda İşçinin Ölümü adlı ünlü filmini de göstereceğimiz Michael Glawogger, 1998 tarihli bu klasikleşmiş filminde dünyanın en yoğun nüfuslu kentleri üzerinden çağımıza bakıyor.

Megakentler (Megacities)
Yön/Dir.: Michael Glawogger
1998, 90`, Avusturya / Austria Mumbay, Mexico, New York ve Moskova... Bu dört şehrin sokaklarında, gece kulüplerinde, fabrikalarında, çöplüklerinde, tren istasyonlarında, restoranlarında hatta evlerin içinde süren kıyasıya yaşam mücadelesi. Her şehrin ritmi birbirinden farklı, oysa varoşlarda hayatta kalmaya çalışanlar için değişen bir şey yok. Filmin yönetmeni Glawogger, bu klasik değeri kazanmış filminde yer yer kurmacaya göz kırpan bir tarzla megakentleri anlatıyor.

"Megakentler, bu yıl Documentarist`te kent denilen olgunun 21. yüzyıldaki gerçek halini görebileceğiniz en çarpıcı belgesel; gerçekleşmiş distopyanın filmi..." - Uğur Kutay

Başlıca Ödüller:
* San Fransisco Uluslararası Film Festivali - Altın Spiral Ödülü, 1999
* Vancouver Uluslararası Film Festivali - En İyi Uzun Metrajlı Belgesel Ödülü, 1999
* Sao Paulo Uluslararası Film Festivali - En İyi Belgesel İçin Uluslararası Jüri Ödülü, 1998
* Viennale - Viyana Film Ödülü, 1998

Gösterimler ücretsizdir. Filmler Türkçe ve İngilizce altyazılı gösterilmektedir.

Biray Kolluoğlu: “Megakentlerin Vaadi”
Boğaziçi Ün. Sosyoloji Bölümü

Lisans derecesini, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü`nden aldı. İngiltere`de Lancaster Üniversitesi Sosyoloji Bölümü`nde yüksek lisans, ABD’de Binghamton Üniversitesi Sosyoloji Bölümü`nde doktora yaptı. 2003 yılında Berlin Wissenschaftskolleg`de, Doğu Akdeniz Liman Kentleri konusunda doktora sonrası çalışmalar yürüttü. Şehir sosyolojisi, tarihsel sosyoloji, milliyetçilik ve hafıza sosyolojisi konularında araştırmalar yaptı. Şarkiyatçılık ve Osmanlı`dan Cumhuriyet`e geçiş dönemi İzmir`i üzerine makaleler yazdı. Meltem Toksöz ile birlikte derlediği Cities of the Mediterranean: From the Ottomans to the Present Day başlıklı kitabı, bu sene yayınlandı. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü`nden Ayfer Bartu ile birlikte, TÜBİTAK tarafından desteklenen "1990 Sonrası İstanbul`da Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Tabakalaşma" adlı bir araştırma projesi yürüttüler. NPT, Toplum ve Bilim ve Birikim dergilerinde yazıları yayınlandı. Halen, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü`nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT