Beşiktaş’ta Bir Tayyare Fabrikası

Tarihler: 30 Nisan 2009 Perşembe ~ 30 Nisan 2009 Perşembe 30 Nisan Perşembe günü saat 17:30 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2009 ~ Nis 30, 2009
“Beşiktaş’ta Bir Tayyare Fabrikası” Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda...

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda, “Toplumsal Hafıza” teması altında, yönetmenliğini M. Savaş Güvezne’nin üstlendiği Beşiktaş’ta Bir Tayyare Fabrikası adlı belgesel gösterilecek. 30 Nisan Perşembe günü saat 17:30 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Nuri Demirağ’ın torunu araştırmacı, yazar Adnan Nur Baykal, “Strateji Açısından Nuri Demirağ” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Soyadı Atatürk tarafından verilen Nuri Demirağ, Türkiye’de en fazla demiryolu inşaatını yapmış bir müteahhit ve genç cumhuriyetin ilk girişimcilerindendir. 1930’larda dünyada daha emekleme çağında olan havacılık sektörüne yatırım yaparak, Beşiktaş’ta bir fabrika ve Yeşilköy’de bir havaalanı kurdu. Türk Hava Kurumu’ndan sipariş alarak ürettiği 64 planör ve 12 uçak, teknik nedenler ileri sürülerek reddedildi. Hatta bu uçakların yurtdışına satışına yasak getirilerek, fabrikası ve havaalanı istimlak edildi. Belgesel, 2. Dünya Savaşı’nın gölgesinde, özel havacılık sanayisi gibi çok önemli bir alanda gerçekleştirilen bir teşebbüsün neticesiz kalmasının ve reddedilmesinin sebeplerini irdeliyor, Nuri Demirağ’ın davranış ve ilişkilerini tanıklarla anlatıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırladığı program, “Toplumsal Hafıza” teması altında gösterilen filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT