Bir Bebek İçin Bir Öküz

Tarihler: 05 Mart 2009 Perşembe ~ 05 Mart 2009 Perşembe 5 Mart Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: alar Caddesi No:11 Karaköy Adalar İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2009 ~ Mar 5, 2009
“Bir Bebek İçin Bir Öküz” Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda “Toplumsal Hafıza” teması altında, yönetmenliğini Ayfer Ergün’ün üstlendiği Bir Bebek İçin Bir Öküz adlı belgesel gösterilecek. 5 Mart Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Yazar Handan Çağlayan, “Kadına Yönelik Ayrımcılık Her Yerde... Afrika Dahil...” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Dünya çapında iki milyondan fazla kadın, yetersiz beslenme ve erken evlilikten kaynaklanan doğum yaralarından muzdarip. Asırlardır süregelen gelenekler, kızları çok genç yaşta evlenmeye zorluyor. O kadar genç yaşta hamile kalıyorlar ki, kalça kemikleri yeterince gelişmediği için, bebeği gerektiği gibi karınlarında taşıyamıyorlar. Bebek ölüyor ve anne fistül ile kalıyor. Bu genç kızlar ve kadınlar çoğu kez aileleri ve toplum tarafından dışlanıyor. Belgesel, fistül kurbanı Etiyopyalı genç bir kadın olan Yezina’nın hikâyesini anlatıyor:Kocası onu terk etmez, tedavi etirmek için öküzünü satar.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırladığı program, “Toplumsal Hafıza” teması altında gösterilen filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT