Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" - `BİZİM KÖY`

Tarihler: 14 Nisan 2010 Çarşamba ~ 14 Nisan 2010 Çarşamba 14 Nisan Saat: 19.00

Yer: Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu

Adres: Çalıkuşu Sok. No:2 Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 325 72 88

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2010 ~ Nis 14, 2010

MAHMUT MAKAL YAŞAM ÖYKÜSÜ “BİZİM KÖY” BELGESELİ LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Sanata verdiği kapsamlı destek çerçevesinde belgesel film yapımcılığının gelişmesine de katkıda bulunan Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlediği, “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günlerinin onuncusu 14 Nisan 2010 Çarşamba günü saat 19.00’da yapılacak.
Yönetmenliğini Rabia Bige Berker’in yaptığı “Bizim Köy” filminin gösterileceği etkinliğin söyleşi bölümüne, belgeselin yönetmenini temsilen Bahriye Kabadayı ve Osman Şahin katılacak. 17 Nisan 2010’da 70. kuruluş yıldönümü kutlanacak köy enstitülerinin önemini bir kez daha hatırlamak üzere sizleri köy enstitüsü mezunu Mahmut Makal’ın yaşam öyküsünü izlemeye davet ediyoruz.

Belgesel hakkında:
1933 yılında Niğde’nin Aksaray ilçesi Demirci köyünde doğan, İvriz Köy Enstitüsü mezunu yazar Mahmut Makal’ın öyküsü. Makal, köy yaşantısını, köyde doğmuş ve büyümüş biri olarak, köyün içinden anlatan ilk yazardır. Kendi ifadesiyle, İvriz Köy Enstitüsü yazarın bütün hayatını değiştirmiştir. Film, Makal’ın köy öğretmenliği yaptığı sıradaki izlenimlerini yansıttığı "Bizim Köy" romanından esinlenmiştir. Mahmut Makal ve Antalya Aksu Köy Enstitüsü mezunu eşi Naciye Makal yıllar sonra Demirci köyünü ziyaret ederler. Zaman zaman politik baskılarla önü kesilen öğretmenlik mücadelelerinin öyküsü aynı zamanda köy enstitülerinin de öyküsüdür.

Rabia Bige Berker
1941 İstanbul doğumlu. İlk- orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Belçika`da INSAS sinema okulunu bitirdi. 1971’de Türkiye’den ayrıldı. 1974 yılında Belçika Televizyonu RTBF`de asistan olarak çalışmaya başladı. Daha sonra montajcı oldu. 1991-1992 yıllarında “Elif- Chantal’ın Seçimi” filminin ortak yönetmenliğini yaptı. Çok ses getiren bu filmin ardından Film d’ici/ France 2 ve Artan Film ortak yapımı “Bizim Köy” belgeselini çekti. Çoğunlukla Türkiye üzerine yapımlar gerçekleştirdi. Pek çok filmin montajını yaptı. Bige Berker, RTBF’den emekli oldu ve Brüksel’de yaşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT