Bir Türkiye Sevdalısı Suha Arın

Tarihler: 20 Şubat 2010 Cumartesi ~ 20 Şubat 2010 Cumartesi 14.00

Yer: BSB Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Rezervasyon Telefon: 0212 245 90 96

Adres: Kuloğlu Mah. İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. No: 6 Kat: 4 Beyoğlu İSTANBUL Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 245 89 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 20, 2010 ~ Şub 20, 2010

Filmin Adı : Bir Türkiye Sevdalısı Suha Arın
Yapım Yılı : 2008
Süresi : 60’
Yönetmen : Berrin Avcı Çölgeçen

Süha Arın, 40 yıl süren üretken meslek yaşamında, çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle değer görülen otuzun üzerinde yapıta imza attı. Filmlerinde Anadolu kültürünün ve Türk toplumunun çağdaş ve geleneksel değerlerini, sosyal ve siyasal konuları bir Cumhuriyet aydını duyarlılığıyla işleyen Arın, belgesel yönetmenliğinin yanı sıra eğitimci kimliğine de sahipti. 1973’te Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda başlayıp, Ankara ve İstanbul’daki çeşitli üniversitelerde sürdürdüğü öğretim görevinde, aralarında günümüzün ünlü yönetmenleri, gazetecileri ve akademisyenlerinin de bulunduğu çok sayıda öğrencinin yetişmesine katkıda bulundu. Suha Arın, bugün gerek eserleri, gerekse belgesel sinema eğitimine getirdiği yaklaşımıyla Türk Belgesel Sinemasının "Büyük Ustası" olarak kabul edilmektedir.

“Belgesel Sinemacı Yönüyle Sabahattin Eyuboğlu” ve “Yaşamı ve Belgeselleriyle Suha Arın” adlı iki kitabı bulunan yazar ve akademisyen Berrin Avcı Çölgeçen’in yönetmenliğini yaptığı “Bir Türkiye sevdalısı Suha Arın” adlı belgesel film, Türk belgesel sinemacılığının “yüz akı ve büyük ustası" olarak tanımlanan Süha Arın’ın yaşam öküsünü ve belgesel sinemasını anlatmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT