Çağdaş Macar Sineması İstanbul’da

Tarihler: 10 Ağustos 2010 Salı ~ 16 Ağustos 2010 Pazartesi

Yer: Beyoğlu Sineması ve Kartal Sanat Tiyatrosu Kültür Merkezi

Nereden Alınır: www.tursav.org.tr

Adres: Beyoğlu Sineması ve Kartal Sanat Tiyatrosu Kültür Merkezi Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 10, 2010 ~ Ağu 16, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteği ile Türk Sinema Vakfı (TÜRSAV) tarafından gerçekleştirilen “İstanbul/Pecs/Essen RUHR Sinemasal Buluşma - 2010” Projesi kapsamında 10-16 Eylül 2010 tarihleri arasında Beyoğlu Sineması ve Kartal Sanat Tiyatrosu Kültür Merkezi’nde Macar Filmleri Haftası gerçekleştiriliyor. Çağdaş Macar sinemasının ustalarıyla 2000’li yıllara damgasını vuran genç kuşak yönetmenlerin filmlerinden oluşan bir seçkinin İstanbullu sinemaseverlerle buluşturulacağı hafta boyunca 8 uzun metraj ve 6 belgesel film gösterilecek.

Beyoğlu Sineması’nda hem uzun metraj hem belgesel filmlerin, Kartal Sanat Tiyatrosu Kültür Merkezi’nde ise yalnızca belgesel filmlerin gösterileceği hafta boyunca uzun metraj filmler kategorisinde Diana Groo’nun “Vespa”, Krisztina Goda’nın “Bukalemun” (Chameleon), Ferenc Török’ün “Doğu Şekeri” (Eastern Sugar), Csaba Bollok’un “Iska’nın Yolculuğu” (Iska’s Jouney), Peter Gardos’un “Eşek Şakası” (Prank), Attila Gigor’un “İz Sürücü” (The Investigator), Bela Paczolay’in “Maceraperestler” (Adventurers) ve Csaba Bereczki’nin “Hayat Şarkısı” (Song of Lives) adlı filmleri gösterilecek. Belgesel kategorisinde ise Zsuzsa Böszörményi ve Kai Salminen’in “Son Otobüs Durağı”, Emőke Konecsny’in “Gogo & George”, Sándor Mohi’nin “Dua”, Márton Szirmai’nin “Batan Köy”, Lívia Gyarmathy’nin “Küçük Balık… Büyük Balık…” ve György Szomjas’ın “Doğu Rüzgarı: Bir Film” adlı filmleri İstanbullu sinemaseverlerle buluşacak.

2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti unvanını taşıyan üç şehrin sinemasal değerlerini paylaşmanın yanı sıra, sinema alanında işbirliğini de artırmayı hedefleyen proje kapsamında aynı zamanda bir de “Macaristan Türkiye Yapımcılar Buluşması” düzenlenecek.

Etkinliğin ilk ayağını 13-19 Mayıs 2010’da Macaristan’ın Pecs kentinde düzenlenen “Türk Filmleri Haftası” oluşturmuştu. Uzun metraj bölümünde “Anlat İstanbul”, “Hayat Var”, “Vavien”, “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları”, “Köprüdekiler” ve “Cenneti Beklerken” filmlerinin gösterildiği film haftasının belgesel bölümünde ise “Marta Vonk İstanbul’a Gidiyor”, “İfakat”, “Ustanın Sırrı”, “Şehir İnsanları”, “Günden Geceye İstanbul” ve “Do Redo Undo: Sular, Sokaklar, Suratlar” belgeselleri gösterilmişti.

Projenin ilerleyen safhalarını ise, Ekim 2010’da Almanya’nın Essen kentinde düzenlenecek “Türk Filmleri Haftası” ve Kasım 2010’da İstanbul’da düzenlenecek “Alman Filmleri Haftası” oluşturacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT