Cinayeti Gördüm - Blow-Up

Tarihler: 22 Mayıs 2013 Çarşamba ~ 22 Mayıs 2013 Çarşamba 22 Mayıs Saat:19:00

Yer: Pera Müzesi

Ücret: İndirimli Müze Giriş Bileti

Nereden Alınır: Pera Müzesi Oditoryumu

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2013 ~ May 22, 2013
Cinayeti Gördüm - Blow-Up

Yönetmen / Director: Michelangelo Antonioni Oyuncular / Cast: David Hemmings, Vanessa Redgrave, Sarah Miles İngiltere, ABD / UK, USA, 111’, 1966, renkli / color İngilizce, Türkçe altyazıyla / English with Turkish subtitles

Kitlelerin beğenisini kazanan ilk Avrupa sanat filmi olma özelliği de taşıyan Cinayeti Gördüm, Antonioni’nin metafizik sel bir bilmeceyi andıran modern Londra hikayesi, hem ticari hem de eleştirel açıdan başarı yakaladı. Bugün bile filmin grafik etkisi gerek popüler kültürde gerek güzel sanatlarda hissedilmeye devam ediyor.

Filmin baş karakteri ikonik fotoğrafçı David Hemmings çalışmalarını özgün sanat ve ekonomik ihtiyaç için üretim olarak ikiye ayırmaktadır. Fakat gerçeği egoistçe nesnelleştirme ve görselleri artık hiçbir zevk almadan sahiplenmesi bu basit ayrımın sınırlarını zorlamaktadır. 60’lı yılların havai tarzı ve bedensel oyunları yüzünden sürekli ilgisi dağılan fotoğrafçı sapkın bir fotoğrafçı fantazisi ile karşı karşıya gelir: sanatı aracılığıyla gerçek bir suçu ortaya çıkarmak. Buna rağmen ‘’gerçek’’ teşhir, algılama ve temsilin temelinde yatan sorunlarda gizlidir. Antonioni, inceden inceye karakterleri ve ‘’bulgu’’ları teker teker ortadan kaldırırken, bu gerçek gerilim hikayesinin çözümünü seyircinin sahasına gönderir.

p>Filmler Türkçe altyazılıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT