Cumartesi Belgeselleri - Eski Şehir`den Son Havadis

Tarihler: 24 Nisan 2010 Cumartesi ~ 24 Nisan 2010 Cumartesi 24 Nisan Saat: 14.00

Yer: BSB Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği Merkezi

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Kuloğlu Mah. İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. No: 6 Kat: 4 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 90 96

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 24, 2010 ~ Nis 24, 2010

"CUMARTESİ BELGESELLERİ", Her Cumartesi günü saat 14.00`te "BSB Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği Cep Sineması"nda belgesel film gösterimleriyle devam ediyor.
Film gösteriminin ardından belgesel filmin yönetmeninin katılımıyla izleyiciler arasında film ve filmin çekim süreci üzerine söyleşi yapılıyor.
Yönetmenliğini Mustafa Ünlü’nün yaptığı “Eski Şehir’den Son Havadis” adlı belgesel film bu hafta BSB Cep Sineması’nda…

Eski Şehir`den Son Havadis
Yapım yılı: 2006
Süresi: 60 dak.
Yönetmen: Mustafa Ünlü
Eski Şehirden Son Havadis”, İstanbul’un son yüzyılda yavaş yavaş yitirdiği insanların, araya savaşlar, çatışmalar, uluslar arası ve toplumsal gerginlikler girmeden önceki sıcak ilişkilerinden bugüne kalan bir öyküyü anlatır. Film, çok kültürlülüğün, toplumsal hoşgörünün ve geçen asra ait bir iletişimin öyküsüdür. Artık 10-20 yıllık, belki daha da kısa ömürlerle sınırlanmış, paha biçilmez bir yaşam koleksiyonu…

80 yıllık Apoyevmatini gazetesi, 70 yaşındaki dağıtıcısının elinden tek tek kapılara dağıtılır. İstanbul’un Rum cemaati, gazetenin sayfaları arasına karışırlar. Yaşam, isim, ölüm o dört sayfanın arasından akar. Geriye umut kalır.

İstanbul’da yaşam normal, ilişkiler doğal seyrinde… Fazladan, biraz hüzün ve geçmişe özlem yalnız eski İstanbullularda değil, birlikte yaşamanın erdemine inanan, teknoloji ve küreselleşmenin özen gösterilmezse Türk, Rum, Müslüman, Hıristiyan, Yahudi, ortak kültürümüze telafisi olanaksız zararlar vereceğinden korkan, biraz daha ağır ağır yaşamanın tadını arzulayan herkeste var.

Belgesel, tüm bu “çatışmalar bütününü”, içi içe geçmiş yaşamları ön plana, iç içe geçmiş modern İstanbul ve eskiden kalan İstanbul’u arka plana koyarak; tıpkı bu kentte yaşandığı gibi, yeni ile eski – hızlı ile yavaş arasındaki ani geçişlerin aynı zamanda sinemasal anlatım unsuru olduğu bir anlatımla ekrana yansıtır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT