Dışarısı Nasıl?

Tarihler: 15 Ekim 2009 Perşembe ~ 15 Ekim 2009 Perşembe 15 Ekim Perşembe günü saat 18:30

Yer: İTÜ Taşkışla

Ücret: Katılım ücretsizdir. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: İTÜ Taşkışla (213 no.lu Konferans Salonu) Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 292 76 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2009 ~ Eki 15, 2009
Osmanlı Bankası Müzesi Sinema Programı devam ediyor: “Dışarısı Nasıl?”

Osmanlı Bankası Müzesi’nin Sinema Programı, yaz aylarında verilen aradan sonra, Ekim’de tekrar izleyicileriyle buluşuyor. Müze binasının restorasyona girmesi nedeniyle, İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirilecek gösterimler, yönetmenliğini Nursel Doğan’ın üstlendiği Dışarısı Nasıl? adlı belgeselle başlayacak. Yard. Doç. Dr. Ayşe Parla, 15 Ekim Perşembe günü saat 18:30’da, “Toplumsal Hafıza” teması altında yapılacak gösterimin ardından, “Toplumsal Cinsiyet, Çalışma Hayatı ve Şiddetin Temsili” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Belgesel, 1965 yılında Erzurum’un bir köyünde doğan ve 16 yaşına geldiğinde kendisinden oldukça büyük yaştaki dayısının oğluyla evlendirilen Yıldız’ın öyküsünü anlatıyor. Yıldız ve kocası, İstanbul’da bir gecekonduda, iki çocukla birlikte oldukça güç koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışır. Kocasının eve karşı sorumsuzluğu ve doğru dürüst çalışmaması, Yıldız’ı iş arayışına yöneltir. Bu süreç içinde Yıldız, dört duvarın dışında da bir hayat olduğunu görür. Bastırılan öğrenme ve merak duygusu yavaş yavaş açığa çıkar. Hayatı ve kendisini sorgulama sürecine girer. Bu süreçte Yıldız, başta kocasından ve ailesinden, yoğun bir baskı ve şiddet görür. Fakat hayatla kurduğu yeni bağ geliştikçe, bu şiddete karşı koymaya başlar ve hayatı tamamen değişir.

Osmanlı Bankası Müzesi binasının restorasyonu nedeniyle, müzenin 2009 - 2010 dönemindeki bütün etkinlikleri, İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT