Düşman Aşıklar

Tarihler: 16 Ekim 2015 Cuma ~ 16 Ekim 2015 Cuma 13:00

Yer: Atlas Sineması

Ücret: 1. Kategori - 5.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Atlas Pasajı, No:209 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 8576

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2015 ~ Eki 16, 2015

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 16-22 Ekim tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

Yönetmen: Werner Schweizer 
Senaryo: Wilfried Meichtry, Werner Schweizer, Katja Früh 
Görüntü Yönetmeni: Reinhard Köcher & Carlotta Holy 
Kurgu: Kathrin Plüss
Oyuncular: Fabian Krüger, Mona Petri, Thomas Mathys
Yapımcı: Sereina Gabathuler, Werner Schweizer
Yapım: Dschoint Ventschr Filmproduk 

Almanya, 2014
DCP / Renkli / 90 dk
Almanca, İngilizce / Türkce altyazılı

"Düşman Aşıklar" iki olağanüstü insanın, Iris Meyer ve Peter von Roten'in hikayesini anlatmaktadır. Aşkın bir araya getirdiği bu iki güçlü karakterin beraber yaşama istekleri, özgürlük ve kurtuluş kavramlarını fark edişleri, özellikle genç nesiller için günümüzde halen geçerliliğini korumaktadır.

Iris Meyer (1917-1990) ve Peter von Roten (1916-1991) Bern Üniversitesi'nde tanışır. Iris Meyer liberal düşünceli Protestan bir ailenin, Zürih'te doğan modern, açık görüşlü, idealist kızıdır. Özgür iradesini ve kişisel gelişimini hayatının merkezine oturtmuştur. Peter von Roten ise tam bir muhaliftir. Ama Wallis Kantonu'nun Brig şehrinde yaşayan muhafazakar Katolik ailesinden ayrılamamaktadır. Ailesi Peter'in politika, hukuk ve Katolik öğretiyle ilgilenmesini istemektedir. 

Iris Peter'a aşık olur. Ve bu aşkın kendi şartlarında ilerlemesini istemektedir. 50'lerin İsviçre'sindeki geleneksel kadın imajını reddetmektedir. Ama onu daha da öfkelendiren şey, İsviçre'de kadınlara uygulanan politik ayrımcılıktır. Kocasıyla beraber toplumun her kesimindeki kadınlar adına oy hakkı ve eşitlik için mücadele eder. 

1958'de Iris von Roten feminist kitabı "Çocuk Bahçesi'ndeki Kadınlar" adlı kitabını yayınlar ve İsviçre'nin gelenekçi toplumu tarafından reddedilir. Iris halkın gözünde değersizleştirilir. Kadın dernekleri bile Iris'in radikal talepleriyle kendileri arasına mesafe koyar.

Film, Wilfried Meichtry'nin 2007'de Amman Verlag, günümüzde dördüncü baskısı Nagel & Kimsche tarafından basılan "Verliebte Feinde" (Düşman Aşıklar) kitabından esinlenmiştir. Kitap özünde -filmde de olduğu gibi- Iris ve Peter von Roten'in feminizm, din, siyaset, edebiyat, aşk ve cinsellik konularını ateşli bir şekilde tartıştıkları, analizler yaptıkları 1300 mektubu temel almaktadır.

Film Iris ve Peter'in ilk tanışmalarından, Iris'in on yıla yakın bir süre boyunca araştırıp, üzerinde çalıştığı femist Manifestest'in yayınlanmasına kadar geçen süreye odaklanmaktadır.

Filmdeki canlandırmalarda gerçekte de gerçekleşen karşılaşmalar, aile ve toplumla yaşanan çatışmalar ve ayrılıklar tasvir edilmiştir. Iris von Roten rolünü Mona Petri, Peter von Roten rolünü Fabian Krüger canlandırmaktadır. Dramatize edilen bu anlatımlar kesilmemiş ve arşiv görüntüleri, fotoğraflar ve Iris ve Peter von Roten tarafından onaylanmış tanık ifadeleriyle harmanlanmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT