!f İstanbul 2005 / 20 Parmak

Tarihler: 26 Şubat 2005 Cumartesi ~ 26 Şubat 2005 Cumartesi 18, 23 ve 26 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 2 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2005 ~ Şub 26, 2005

!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

18 Şubat Cuma Saat 22:00, 23 Şubat Çarşamba Saat 19:30, 26 Şubat Cumartesi Saat 11:00

20 Parmak
İran, 2004, Renkli , Betacam SP, 72’, Farsça, İngilizce altyazılı
Yönetmen: Mania Akbari
Senaryo: Mania Akbari
Görüntü Yönetmeni: Turaj Aslani
Kurgu: Mania Akbari
Oyuncular: Bijan Daneshmand, Mania Akbari
Müzik: Seyed Mahmoud Moosavi, Mohammed Shahverdi

Yedi bölümden oluşan 20 Parmak, cinsiyetler arasındaki ilişkileri mercek altına alıyor. Mania Akbari’nin dijital çekilmiş bu ilk filminde, erkeklerle kadınların toplumlarının kuralları kapsamında ve kendi istekleri doğrultusunda nasıl davrandıklarına dair portreler çiziliyor. Yedi bölümden bir tanesi hariç tümü, bir çiftin geçmesi gereken engebeli yolları sembolize eden hareket halindeki araçlarda çekilmiş. Konuşmakta olan çiftlerin aralarındaki gerginliği ön planda tutan çekimler, aynı zamanda bu özel konuşmaları gizlice dinliyormuşuz hissini de veriyor. Doğal ve sade bir oyunculukla karşımıza çıkan Mania Akbari ve Bijan Daneshman ikilisi, her bölümde farklı durum ve problemlere sahip olan yedi ayrı çifti canlandırıyorlar. 20 Parmak, bir yandan namus, bekaret, zina ve eşcinsellik gibi tartışma yaratacak konulara değinirken, bir yandan da tüm çiftlerin yaşamak durumunda kaldığı duygu karmaşalarına, kıskançlığa, paranoyaya ve güven problemlerine de yer vermiş. Kadınların evlenmeden önce doktordan almaları gereken bekaret onayı ve kamusal alanda insanların davranışlarını kontrol etmekle yükümlü ‘Ahlâk Polisi’ gibi İran’a özel durumlar da konuşmalara konu oluyor. Filmin adı olan “20 Parmak” deyimi eskilere dayanıyor ve bir kadının “orospu” olarak adlandırılmadan önce en fazla kaç erkekle yatabileceğine işaret ediyor. İran’da hiç gösterilmeden yasaklanmış olan 20 Parmak, Türkiye’deki izleyiciler için de oldukça tanıdık tabuları sorgulayan vurucu ve incelikli bir film.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT