!f İstanbul 2005 / Bağdatlı Libarece

Tarihler: 24 Şubat 2005 Perşembe ~ 24 Şubat 2005 Perşembe 17, 20 ve 24 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 2Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2005 ~ Şub 24, 2005

!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

17 Şubat Perşembe Saat 13:00, 20 Şubat Pazar Saat 11:00, 24 Şubat Perşembe Saat 19:30

Bağdatlı Liberace
İngiltere 2004, Renkli , Betacam SP Pal, 70’, İngilizce, Arapça
Yönetmen: Sean McAllister
Senaryo: Sean McAllister
Görüntü Yönetmeni: Sean McAllister
Kurgu: Ollie Huddleston
Müzik: Samir Peter

Hayat Samir Peter için biraz karmaşık. Bir zamanlar Irak’ın en ünlü piyanistiydi ve bugün yarı boş otel lobilerinde yabancı gazeteciler için çalıyor, bir otelin en alt katında ufak bir odada kalıyor ve Bağdat’ın diğer yakasında ailesinin yaşadığı yedi odalı evine gitmekten korkuyor. Samir’in uzun seneler boyunca yabancı kadınlarla yaşadığı ilişkiler, karısının ve iki çocuğunun Amerika’ya taşınması ile sonuçlanmış. Şimdi onun da bir Amerika vizesi var, ama geride kalan çocuklarını kendisiyle gitmeye ikna edemiyor. Zaten kendisi de bu konuda kararsız. Samir, arkadaş olduğu gazeteci Sean McAllister’ı kendi dünyasıyla tanıştırmaktan keyif alıyor, ancak aylar ilerledikçe Bağdat’taki şiddet olayları kızışıyor ve hemen yanında kendisini filme çekmekte olan bu İngiliz gazeteci için kaygısı da büyüyor. Artık Bağdat’ta hiçbir yer güvenli değil, Samir’in komşusu yanında altı yaşındaki kızıyla üç kurşun yemiş olarak evinde bulunuyor. Zaman geçtikçe İngiliz gazeteci Sean ve Iraklı piyanist Samir için hayatta kalmak, busavaş sonrası “barış zamanı Bağdat”ında gittikçe güçleşiyor. Bu sene Sundance’te ilk Amerika gösterimini yapacak olan belgesel, kuşkusuz Irak’ta “en çok acı çekenler”in belgeseli değil. Bağdatlı Liberace, birçoğumuz gibi düzenli ve güvenli bir yaşama alışmış olan bir insanın çok yakın hikâyesi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT