!f İstanbul 2005 / Bahçe

Tarihler: 26 Şubat 2005 Cumartesi ~ 26 Şubat 2005 Cumartesi 22 ve 26 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 2 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2005 ~ Şub 26, 2005
!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

212Şubat Salı Saat 13:00, 26 Şubat Cumartesi Saat 13:00

Bahçe
İsrail, 2003, Renkli , Beta SP, 90`, İbranice - Arapça, İngilizce altyazılı
Yönetmen: Adi Barash, Ruthie Shatz
Senaryo: Adi Barash, Ruthie Shatz
Görüntü Yönetmeni: Adi Barash
Kurgu: Janos Billeskov Jansen
Müzik: Aviv Aldema, Uri Frost

Tel Aviv’in kenar mahallelerinden biri; fuhuşun, uyuşturucunun ve kanunla çatışmaların alenen yaşandığı bir yer; Adı, “Bahçe”.”Bahçe”ye giren ve çıkan herkes, bu mahallenin ismindeki ironiden fazlasıyla haberdar. İki genç yönetmen / prodüktör Schatz ve Barash, Dudu ile Nino’nun kendilerine ev edindikleri bu bahçede onlarla bir sene boyunca birlikte yaşamışlar. 17 yaşındaki Nino, İsrail’de izinsiz yaşayan ve bedenini satarak geçinen bir Filistinli ve bugüne kadar birçok kez ıslahevlerine ve hapislere girip çıkmış. Dudu ise, eroinle birlikte hayatını yürütmeye çalışan bir Arap-İsrailli. Bu iki yakın dost, Barash ve Schatz’a yaşamlarının en mahrem anlarına giriş hakkı vermişler. Genç film yapımcıları ise, kendilerine duyulan güvenin tam anlamıyla farkında olarak, bu açık sözlü ve dürüst filmde herhangi bir suistimale yer vermemişler. Gerçek yaşamlarında çok az insanın gerekli saygıyı gösterdiği Nino ve Dudu, kameralar karşısındaki rahatlıkları ve samimiyetleriyle, aralarındaki güven ve sevgiye dayalı ilişki üzerinden; İsrail devletinin arka bahçesindeki hayatlara, ait olma duygusuna, ev dediğimiz yerlere, yalnızlık hissine ve umuda, insanın içini rahatlatmayan ancak ümit verebilen bir bakış açısı sunuyorlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT