!f İstanbul 2005 / Evlenme Hakkı

Tarihler: 19 Şubat 2005 Cumartesi ~ 21 Şubat 2005 Pazartesi 19 ve 21 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 2 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2005 ~ Şub 21, 2005

!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

19 Şubat Cumartesi Saat 13:00, 21 Şubat Pazartesi Saat 13:00

Evlenme Hakkı
ABD, 2004, Renkli
Yönetmen: Jim de Sève
Senaryo: Jim de Sève
Görüntü Yönetmeni: Eric Juhola, Jeremy Stulberg
Kurgu: Stephen Pelletier, Constance Rodgers,Jim de Seve
Oyuncular: Lois Marrero

Üç senelik bir çalışmanın sonucu olan Evlenme Hakkı, Amerika’da evlenmek isteyen eşcinsellerle, bunu durdurmaya kararlı olanlar arasındaki politik savaşı gözler önüne seriyor. Film kısa ve öz bir biçimde, eşcinseller için konunun önemini vurguluyor ve bu isteğin bir moda olmadığını, eşcinsellerin evlenmeyi sırf heteroseksüellere özendikleri için istemediklerini gösteriyor. Asıl sorun, 1996’da Bill Clinton tarafından evlenme kanununa gizlice eklenen ve evliliği yalnızca bir erkekle bir kadın arasında kurulabilecek bir bağ olarak tanımlayan “Evliliği Koruma Maddesi” yüzünden eşcinsellerin sahip olamadığı1049 hak. Konunun vatandaşlık ve insan hakları ile yakından ilgili olduğunun kanıtlanması, uzun sürmüş eşcinsel birlikteliklerin öyküleriyle de pekiştiriliyor. Florida’da uzun zamandır polis memuresi olarak çalışan Lois bir soyguncu tarafından öldürüldüğünde 13 senelik karısı Mickie, iki kadının ilişkilerini tanıyan ancak Lois’in emekli maaşını Mickie’ye vermeyen bir polis müdürlüğü ile karşı karşıya kalacaktır. Oklohama’da 25 yıllık kocasıyla birlikte inşa ettikleri çiftliklerinde yaşayan Sam, kocası ölüğü gün, kuzenleri tarafından çiftlikten tahliye edilecektir. Evlilik Hakkı, bu gibi öyküleri, Amerika’nın politik geçmişinde önemli bir yere sahip olan ırklar arası evlenme hakkı için verilen mücadeleler ve evliliğin tarihsel ve ekonomik boyutları ile iç içe anlatarak, “Ama İncil bunun günah olduğunu söyler” diyenlerin seslerini oldukça cılız bırakıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT