!f İstanbul 2005 / Geri Döndüler

Tarihler: 24 Şubat 2005 Perşembe ~ 27 Şubat 2005 Pazar 19, 24 ve 27 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 1 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2005 ~ Şub 27, 2005

!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

19 Şubat Cumartesi Saat 10:30, 24 Şubat Perşembe Saat 21:30, 27 Şubat Pazar Saat 12:30

Geri Döndüler
Fransa, 2004, Renkli, 35 mm., 102’, Fransızca, Türkçe altyazılı
Yönetmen: Robin Campillo
Senaryo: Robin Campillo, Brigitte Tijou
Görüntü Yönetmeni: Jeanne Lapoirie
Kurgu: Robin Campillo
Oyuncular: Géraldine Pailhas, Jonathan Zaccaï, Frédéric Pierrot, Victor Garrivier, Catherine Samie, Djemel Barek
Müzik: Martin Wheeler, Jocelyn Pook

Günlerden bir gün, ölüler evlerine geri dönerler. Son on yıl içinde ölen insanlar yavaş yavaş kentin sokaklarında evlerine doğru yürürken, filmin dış sesi, dünyanın her yerinde durumun aynı olduğunu açıklar. Kent konseyi, bir seri acil durum toplantısı yapar ve bütün bu ölülerle ne yapılabileceğine karar vermeye çalışır. Onları kim besleyecektir? Nerede yaşayacaklardır? Onlara iş bulmak gerekecek midir? Topluma geri kazandırılmaları gerekir mi? Ölüler yaşayanlar tarafından baskı altında hissediyorlar mı? Yaşayanlar ölülerden korkuyorlar mı? Bütün bunların yanında, belki de en önemli soru şu olacaktır: Yaşayanlar ölülerinin ger dönüşüyle nasıl başa çıkacaklar? Kapanmamış defterler nasıl tekrar açılacak? Genç bir kadın sevgilisiyle, orta yaşlı bir çift, küçük çocuklarıyla tekrar bir araya gelir. Ailelerin yaşadığı acı ve kaybolmuşluk duygusu çok yoğundur, “aynı eskisi gibi” olabileceğine dair tüm umutlar zamanla sönecektir. Yaşayanlar bu ürpertici geri dönüşü anlamlandırmaya çalışırken, ölüler garip davranmaya başlarlar. Robin Campillo’nun ilk uzun metraj çalışması bir takım eleştirmenler tarafından Avrupa’nın karşılaştığı mülteci sorunuyla bağdaştırıldı. Ama Geri Döndüler, her şeyden önce toplumların acıyla nasıl başa çıkabildikleri ve yaşamın nihai kuralları karşısında nasıl davrandıkları ile ilgili duygusal bir film.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT