!f İstanbul 2005 / Kahrolası

Tarihler: 25 Şubat 2005 Cuma ~ 25 Şubat 2005 Cuma 19, 22 ve 25 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 2 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2005 ~ Şub 25, 2005

!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

19 Şubat Cumartesi Saat 15:30, 22 Şubat Salı Saat 19:30, 25 Şubat Cuma Saat 22:00

Kahrolası
ABD 2003, Renkli, İngilizce
Yönetmen: Jonathan Caouette
Senaryo: Jonathan Caouette
Görüntü Yönetmeni: Jonathan Caouette
Kurgu: Jonathan Caouette, Brian A.Katesk
Oyuncular: Jonathan Caouette, Renée LeBlanc, David Sanin Paz, Rosemary Davis, Adolph Davis.
Müzik: John Califra, Max Avery Lichtenstein

Getirdiği yeni ve cesur filmcilik anlayışı nedeniyle bu yıl Sundance ve Cannes film festivallerinin belki de en çok konuşulan filmi Kahrolası, daha önce seyrettiğiniz hiçbir oto-portreye benzemiyor. İlk olarak 11 yaşında komşusunun video kamerasını ödünç alan genç yönetmen Jonathan Caouette çalkantılı aile yaşamından kaçış olarak kendini ve etrafını çekmeye başladı. Müzikallerin, B-tipi filmlerin ve sinemanın sıkı bir takipçisi olan bu genç için filmcilik hem kendi hayatından kaçmak hem de onu kontrol edebilmek için bir araçtı. Kamera sayesinde sadece çalkantılı çocukluğunu bir kenara koymayı değil, aynı zamanda kayıplarla, cinsel tacize maruz kalışına tanık olduğu annesinin şizofrenisiyle, hayır kurumlarında geçen günlerle ve kendine zarar verme güdüsüyle başa çıkmayı öğrendi. 2003 yılında annesinin aşırı lityum alarak intihar etme çabası üzerine Caouette, Teksas’a döndü. Burada bunalımlı ailesi ve kendi karmaşık yetiştirilişinin izleriyle yüzleşmek zorunda kalınca, 20 yıldır biriktirdiği malzemeleri yoğurarak bu özgün ve sıradışı biyografiyi ortaya çıkarmaya başladı. Apple’ın iMovie montaj programıyla çalışarak aile portreleri, evde çekilen videolar, ses kayıtları, video günlükler, telefon mesajları, film klipleri ve pop kültür anlarını harmanlayarak kendi yaşantısının ince işlenmiş bir resmini yarattı. Hem iç parçalayıcı, hem de umutlu olabilen film aynı zamanda Amerika’nın iç yüzüne yeni bir bakış açısı getiriyor. Geniş yankı uyandıran Kahrolası, sinemanın sınırlarını zorluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT