!f İstanbul 2005 / Kapsül

Tarihler: 24 Şubat 2005 Perşembe ~ 24 Şubat 2005 Perşembe 17, 20 ve 24 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 1 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2005 ~ Şub 24, 2005

!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

17 Şubat Perşembe Saat 21:30, 20 Şubat Pazar Saat 12:30, 24 Şubat Perşembe Saat 19:00

Kapsül
ABD 2004, Renkli İngilizce
Yönetmen: Shane Carruth
Senaryo: Shane Carruth
Görüntü Yönetmeni: Shane Carruth, Anand Upadhyaya
Kurgu: Shane Carruth
Müzik: Shane Carruth
Oyuncular: Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden, Anand Upadhyaya

Gündüzleri bir holdingde çalışan dört genç teknik adam, arda kalan vakitlerini bir banliyö garajında özel bir işletme kurarak değerlendirirler. Garaj projeleri çeşitli hata kontrolü yapan cihazlar üretip posta yoluyla satmak gibi gözükse de asıl dertleri kafalarını kurcalayan bilimsel meselelerde yeni fikirler üretmektir. Bir gün gruptan Abe ve Aaron, müfredat dışı bu aktivitelerinde kazayla bir şey keşfederler. Buldukları şey öyle basit bir yenilik değildir; yakaladıkları balık büyüktür. Yerçekimi gücüyle oynayarak bir eşyanın ağırlığını azaltma gibi dahiyane bir fikirle yola çıkıp yerçekiminden öte, çizgisel zamanı da değiştirip kontrol edebilen mucizevi bir cihaz yaratırlar. Kazayla imza attıkları bu buluş, tahmin ettiklerinden daha ciddi bir olaydır. Önce bu acayip durumun hayal bile etmedikleri fırsatlarından yararlanırlar, sonrasında da tam da bu acayipliğin uğursuz sonuçlarıyla baş etmek durumunda kalırlar. Keşfettikleri kapsül size ve kendisine hep sorar: “Peki bütün bu olanların ötesinde, istediğimiz şey nedir?”, “Asıl olan nedir?”. Bu soruların cevabı basitçe “her şeyi tamir etmek” olabilir mi? Zekice işlenmiş kurgusuyla kendi gerginliğini ve izleyenin merakını sonuna kadar ayakta tutan bu bilimkurgu hikâyesi, Shane Carruth’un ilk uzun metraj filmi. 16 mm estetiğine borçlu olduğu stilize görünümü ve ilk kez ekranda göreceğimiz oyuncu kadrosuyla Kapsül, 7,000 dolar gibi bütçeye çekilmesiyle de ünlü. Pi ve Memento filmlerinde olduğu gibi, insanoğlunun yüce zekâsıyla yarattığı her şeyin, beraberinde etik ve metafizik bilmeceler getireceği gerçeğinden yola çıkan Sundance ödüllü Kapsül hakkında çok konuşturacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT