!f İstanbul 2005 / Karşınızda Peter Sellers

Tarihler: 19 Şubat 2005 Cumartesi ~ 19 Şubat 2005 Cumartesi 19 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 1 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2005 ~ Şub 19, 2005

!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

19 Şubat Cumartesi Saat 21:30

Karşınızda Peter Sellers
ABD / İngiltere/ 2004, Renkli, İngilizce
Yönetmen: Stephen Hopkins
Senaryo: Roger Lewis, Christopher Markus, Christopher Markus
Görüntü Yönetmeni: Peter Levy
Kurgu: John Smith
Oyuncular: Geoffrey Rush, Charlize Theron, Emily Watson, John Lithgow
Müzik: Ray Davies, Richard Hartley

Karizmatik, İngiliz komedyen Peter Sellers’ın yaşam serüveninin anlatıldığı bu film, belgesel izlenimini vermesine rağmen her türlü fantastik öğeyi barındıran, kendinin farkında, yaratıcı bir kurmaca. Bu serüvende Peter Sellers ile ilgili bilip bilmediğiniz her şey var: BBC radyoculuğundan yeterince iyi olmayan fiziğiyle kendini kabul ettirmeyi başardığı TV dünyasına geçişi ve yine o fiziğiyle ekranın önünde yer alan milyonları kahkahaya boğması, annesi ile olan özel ilişkisi, çocukları, Sophia Loren ile başlayan kadın hayranlığı, kariyer ve kaderinin aslında bir falcının elinde dönmesi, Stanley Kubrick ile yaptığı Dr. Strangelove ve hepimizin hafızasına yerleşmiş Dedektif Clouseau tiplemesiyle Pembe Panter serüveni… Oynadığı karakterlerin mi hayatını etkilediği, yoksa kendisinin mi bu karakterleri Peter Sellers’laştırdığı belirsizliğini sonuna kadar koruyan; The Party, Dr. Strangelove ve Pembe Panter gibi filmlerin içinden geçerek anlatılan bu “film içinde film” hikâyesi Stephen Hopkins tarafından yönetildi. Geoffrey Rush`ın Peter Sellers’ı canlandırdığı filmde Emily Watson ve Charlize Theron gibi büyük isimler de mevcut. Kendini mutsuz olmaya mahkum etmiş bir adam ya da Kubrick’in deyimiyle çeşitli karakterlerin girip çıktığı boş bir kutu olan, kendine ait bir kişiliğinin bile olmadığını söyleyen Peter Sellers’ı, adam ol(a)mayan çocuğu, bu filmden sonra daha çok seveceksiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT