!f İstanbul 2005 / Marebito

Tarihler: 24 Şubat 2005 Perşembe ~ 25 Şubat 2005 Cuma 19, 24 ve 25 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 1 ve 2 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2005 ~ Şub 25, 2005

!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

19 Şubat Cumartesi Saat 00:30, 24 Şubat Perşembe Saat 00:00, 25 Şubat Cuma Saat 00:30

Marebito
Japonya, 2004, Renkli , 35mm, 92’, Japonca, İngilizce altyazılı
Yönetmen: Takashi Shimizu
Senaryo: Chiaki Konaka
Görüntü Yönetmeni: Tsuka Tanabe
Kurgu: Masahiro Ugaijin
Oyuncular: Shinya Tsukamoto, Kazuhiro Nakahara, Shun Sugata
Müzik: Toshiyuki Takine

En son Garez (The Grudge) filminin Hollywood yeniden yapımıyla gündemimize gelen Takashi Shimuzu`nun Marebito`su tam anlamıyla deneysel bir film. Shimizu`nun Ju-on: The Grudge (2003) ile The Grudge (2004) arasında, sadece sekiz günde çektiği film, Japon korku sinemasının yükselişte olan bu genç yeteneğinin dar zamanda neler yapabileceğini merak edenlerin ilgisini bekliyor. Artık gerçeklikle bağını kamerasıyla kaydettiği görüntüler aracılığıyla kuran serbest kameraman Masuako, bir akşam tesadüfen bulunduğu metro istasyonunda gözüne bıçak saplayarak intihar eden bir adamın görüntülerini kaydeder. Eve gelip tekrar tekrar bu görüntüleri izlediğinde, bu esrarengiz adamın son bakışında müthiş bir dehşet olduğunu fark eder ve bu dehşetin kaynağının peşine düşmeye karar verir. Japon şehir efsanelerinin gösterdiği yoldan giderek yeraltına indiğinde, aradığı dehşetin kaynağını bir an görüp gözden kaybeder. Onun yerine bulacağı uzun saçlı, yabani bir Japon kızı olacaktır. Peeping Tom`u (1960) hatırlatır şekilde, kamerasıyla birlikte, bakıştaki dehşetin peşine düşen bir karakterin monoloğu üzerinden ilerleyen bu film, korkutmaktan çok korkunun kaynağına inmeyi amaçlıyor. Kim bilir belki Masuako`nun kamerasına takılan görüntülerde, son dönemde yükselişte olan Japon korku sinemasındaki gizemin kaynağına dair bir şeyler bulabilirsiniz...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT