!f İstanbul 2005 / Silver City

Tarihler: 17 Şubat 2005 Perşembe ~ 21 Şubat 2005 Pazartesi 17 ve 21 Şubat 2005

Yer: Beyoğlu AFM 2 Fitaş Sineması

Ücret: Tam: 10.5 YTL. Öğrenci 8.5 YTL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 ve Beyoğlu AFM Fitaş Sineması

Adres: İstiklal Cad No 24-26 Beyoğlu Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 11 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2005 ~ Şub 21, 2005

!f istanbul 4. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali Yapı Kredi Üniversite Bankacılığı`nın ana sponsorluğunda 17-27 Şubat 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek. Son iki yıl içerisinde yapılmış en ilginç 40 bağımsız film programıyla festival bu yıl yine oldukça lezzetli gözüküyor.

17 Şubat Perşembe Saat 19:30, 21 Şubat Pazartesi Saat 19:30

Silver City
ABD Renkli , 16 mm, 129’, İngilizce, Türkçe altyazılı
Yönetmen: John Sayles
Senaryo: John Sayles
Görüntü Yönetmeni: Haskell Wexler
Kurgu: John Sayles
Oyuncular: Maria Bello, Thora Birch, David Clennon, Chris Cooper, Alma Delfina, Richard Dreyfuss
Müzik: Mason Daring

Ünlü bağımsız Amerikalı yönetmen John Sayles bu kez, Amerikan siyaseti ve çevresindeki kokuşmuşluk üzerine, zekice kurgulanmış, hem komik hem heyecanlı bir film ile karşımızda. Kolorado’daki hayali bir Batı kasabasında geçen hikâyenin baş karakteri Dickie Pilager (Chris Cooper), konuşma özürlü ve vasıfsız olmasına rağmen meşhur bir politikacı olan babası sayesinde Kolorado’da senatör adayıdır. Pilager, sözde çevreciliğini öne koyan bir reklam filminin çekilmesi sırasında oltasıyla sudan bir ceset çıkarınca, hırslı menajeri Chuck Raven (Richard Dreyfuss) cesetle ailenin siyasi düşmanları arasında olası bağlantıları araştırmak üzere özel detektif Danny O’Brien’ı tutar (Danny Huston). En güzel film noir örneklerinde olduğu gibi, Danny’nin soruşturması gitgide karmaşıklaşan, para yedirenler, medya holdingleri, çevre suçluları ve yasadışı çalışan göçmen işçilerin de içinde olduğu karanlık ve karmaşık bir ağa dönüşür. Filmin çarpıcı yan karakterlerini canlandıranlar ise adeta bir yıldızlar geçidi gibi; Daryl Hannah, Tim Roth, Billy Zane, Maria Bello, Thora Birch, Kris Kristofferson... Bir hiciv ustasının elinden çıkan bu zekice kurgulanmış film, çok güçlü oyunculuğu ve diyalogları ile Amerika’nın bugünkü durumuna ilişkin acımasız ve kendiyle dalga geçen bir bakış sunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT