filmekimi (Sonbahar Film Haftası) / ŞİŞİR BENİ

Tarihler: 12 Ekim 2004 Salı ~ 14 Ekim 2004 Perşembe 12 Ekim Salı Saat 19:00, 14 Ekim Perşembe Saat 11:00

Yer: Beyoğlu Emek Sineması

Ücret: Tam: 10, Öğrenci: 7.5 Milyon TL. Gala Gösterim: 12.5 Milyon TL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, Emek Sineması ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı

Adres: İstiklal Cad. No:146, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 50 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 12, 2004 ~ Eki 14, 2004
İSTANBUL`DA BİR KEZ DAHA "FİLMEKİMİ" 8-14 EKİM 2004

İKSV tarafından, Axess’in katkılarıyla düzenlenen ve yılın ses getiren en parlak filmlerini izleyiciyle buluşturan Sonbahar Film Haftası “filmekimi”, 8-14 Ekim tarihlerinde Emek Sineması’nda…

Beyoğlu Emek Sineması’nda 7 gün boyunca, 20 filmin gösterileceği filmekimi’nin programında, geçtiğimiz yılın en çok ses getiren filmlerinden bazıları, bu yıl Cannes ve Berlin gibi önemli film festivallerinde gösterilen 2004 yapımı filmlerden seçmeler ve önümüzdeki günlerde Türkiye’de vizyona çıkacak bazı ilginç filmlerin ilk gösterimleri yer alıyor.

ŞİŞİR BENİ (SUPER SIZE ME)
2004 Sundance Yönetmen Ödülü
Yönetmen: Morgan Spurlock
Katılanlar: Morgan Spurlock, Bridget Bennett, Dr. Lisa Ganjhu
ABD, 2004
35 mm. / Renkli / 96’
İngilizce; Türkçe altyazılı

Amerika`nın önderliğinde yürütülen bir kalori savaşı: Yemek alışkanlıklarını fast food eksenine oturtan Morgan Spurlock, abur cubur yemenin, ortalama vatandaşın cebine, ruhuna ve bedenine nelere malolduğunu, tam 30 gün boyunca üç öğün McDonald`s`dan yiyerek araştırıyor… Kendini aslında bir oyun yazarı olarak tanımlayan Morgan Spurlock, aşırı şişmanlık hakkında televizyonda yayınlanan bir haber programında, McDonald`s`a dava açan iki obez kızın, sunucular ve hızlı yemek sektöründen birtakım yetkililer tarafından nasıl aşağılandığını gördüğünde bu filmi çekmeye karar vermiş. Belgeleyeceği yemek maratonunun kurallarını kendi koymuş: 30 gün boyunca, günde üç öğün, McDonald`s mönüsünde yer almayan hiçbir yiyecek yenmeyecek; hiç öğün atlanmayacak, mönüdeki her maddeden en az bir kez yenecek ve önerilirse "süper boy" seçenekleri kabul edilecek. İnternet ve kitap taramaları yaptıktan sonra, vejetaryen bir aşçı olan kız arkadaşı Alex ile birlikte, her kilometre karesinde 1,5 McDonald`s bulunan Manhattan`dan başlayarak, Teksas`a kadar 20 şehir gezen Spurlock, McDonald`s yetkilileri hariç, beslenme uzmanları, aşçılar, lobiciler, öğrenciler, öğretmenler ve avukatlar gibi farklı kesimlerden pek çok kişiyle röportajlar yapmış. Ne hale geldiğini doktor kontrolleriyle sürekli izleyen Spurlock, amacının, "obezite salgınının" sürü psikolojisiyle yayılışını, toplumun her kesiminde gözardı edilmesini ve şişmanlatıcı tüketim çılgınlığının bir simgesi olarak McDonald`s`ın önlenemez yükselişini sorgulamak olduğunu belirtiyor… Tarzı nedeniyle sık sık Michael Moore’la karşılaştırılan Morgan Spurlock, komik bir korku filmiyle tiksindirici bir yemek filmi arasında gidip gelen "Şişir Beni"yle, özellikle aşırı şişmanlıkla başı dertte olan ABD`de büyük tartışma yarattı. Tesadüfe bakın ki, film gösterime girdikten az sonra, McDonald`s "süper boy" seçeneğini kaldırma kararı aldı. Son derece ciddi bir konuyu eğlenceli bir biçimde işleyen bu belgesel, bizi abur cubur yiyeceklere karşı uyarmakla kalmıyor, hazır yemek endüstrisinin gücünü de tartıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT