Future Short's Kısa Film Festivali

Tarihler: 03 Şubat 2013 Pazar ~ 03 Şubat 2013 Pazar Saat: 19:30

Yer: GRİ Sahne

Ücret: Tam 17.50 TL-Ögrenci 12.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Tiyatro gişe

Adres: Prof.Dr Mazhar Öktel Sok. No:19/A Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 34 12

Web: http://http://www.grisahne.com

E Posta: info@grisahne.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 3, 2013 ~ Şub 3, 2013

Londra merkezli Future Shorts; 2003 senesinden beri 18 ülke, 60 şehirden oluşan dağıtım ağıyla dünya çapında yeni bir film izleyicisi kitlesi yaratmış ve kısa filmlerin uluslararası platformda milyonlarca izleyiciyle buluşmasını sağlamıştır.Future Shorts film festivali dünyanın en büyük pop up film festivalidir.

Her üç ayda bir Future Shorts'un Londra'daki genel merkezinde  dünya çapında klasik, kült ve ödül kazanmış kısa filmlerin en iyi örneklerinden bir program oluşturulur. Senede toplam dört bölümden oluşan festival programının Kış Sezonu Ocak ayından itibaren GRİ Sahne tarafından İstanbul'lu sinema severlerin beğenisine sunuluyor.

Gösterimde Yer Alacak Filmler

Fishing Without Nets / Ağsız Balık Tutmak
Yönetmen: Cutter Hodierne / 2010 Kenya / 17 Dak / Drama
Somalilerin perspektifinden anlatılan Somalili korsanların hikayesi.
2012 Sundance Film Festivali Büyük Jüri Ödülü.

Marcel, King Of Tervuren / Marcel, Tervuren Kralı
Yönetmen: Tom Schroeder / 2012 ABD / 6 Dak / Belgesel / Animasyon
Horoz Marcel; kuş gribi, alkol, uyku hapları ve oğlu Max’e rağmen hayatta kalmayı başarır. Bir gözü kör de olsa , Tervuren Kralı olmaya devam etmektedir. Belçikalı horozlar tarafından oynanan bir Yunan trajedisi.
Sundance 2013’te yarışıyor.

We Are Leaving / Gidiyoruz
Yönetmen: Zachary Treitz / 2011 ABD / 12 Dak
Rusty ve Veronica evlerinden taşınıp ergen timsahları Chopper ile birlikte yaşayacakları yeni bir yer bulmak zorundadır. Gidiyoruz, bir çiftin umursamaz dünyada küçük zafer arayışlarına şefkatli bir bakış. Woodstock Film Festivali Jüri Ödülü ve Philadelphia Film Festivali Mansiyon Ödülü.

Thes From Hell / Cehennemden Gelen S
Yönetmen: Rodney Ascher / 2010 ABD / 9 Dak / Belgesel

Cehennemden Gelen S tarihteki en korkunç firma logosu 1964 Screen Gems hakkında belgesel-korku türünde bir kısa filmi. Çocukluklarında Bewithced ya da The Monkees gibi programlardan sonra maruz kaldıkları logo sebebiyle geçirdikleri travmayı hala aşamamış kişilerle yapılan röportajlardan yola çıkılarak oluşturulmuştur. Film, onların hikayelerini animasyonlar, görüntüler ve dramatik temsillerle hayata taşıyor.

Candy Girl / Şeker Kız
Yönetmen: Lucy Luscombe / 2012 İngiltere / 3 Dak / Müzik Video
Yarışmaya katılan genç bir jimnastikçinin dünyayı farklı görmeye başlamasını konu alan sürreel bir ergenlik kısası. Şeker Kız, ideal çocukluk döneminden kasvetli olan ergenlik dünyasına geçişi irdeliyor.BFI Future Film tarafından desteklenen Underwire Festival’inde 15-25 yaş arası en iyi kadın oyuncu ödülü.

Lovebirds/ Aşk Kuşları
Yönetmen: Brian Lye / 2010 Çek Cumhuriyeti / 7 Dak / Aşk Hikayesi
Aşk Kuşları, insanları hareket eden kuşlar gibi gören bir kısa film. Bir erkek ve bir dişi kuş karşılaşıp aşık olurlar. Bir yumurta üretilir ve herkes yuvada mutludur. Ta ki aşkları sınanana ve kader kapıyı çalıncaya dek. Kuşların ve insanların hayatlarının benzerliği yansıtan komik bir aşk hikayesi.Leichhardt (Sydney) Avustralya Primavera Film Festivali En İyi Film Ödülü.

Slitage (Seeds Of The Fall) / Slitage (Sonbahar Tohumları)
Yönetmen: Patrik Eklund / 2009 İsveç / 18 Dak / Drama

Orta yaşlı bir çift olan Rolf ve Eva tutkusuz bir ilişki yaşamaktadırlar. Bu ilişki onları yıpratmıştır ve Eva cinsel olarak tatmin olmamaya başlar. Bir gece Rolf’u baştan çıkarmaya çalışır. Rolf önce onu başından atar ancak sonra ilişkilerini sonsuza dek değiştirecek bir şey olur. Oscar’a aday olmuş yönetmen Patrik Eklund’dun 2010 Prag Kısa Film Festivali Özel Jüri Mansiyon Ödülü ve Seyirci Ödülünü alan filmi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT