Goethe-Institut Şubat Programı

Tarihler: 05 Şubat 2010 Cuma ~ 26 Şubat 2010 Cuma

Yer: Goethe-Institut

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Yeni Çarşı Cad. 32 Beyoğlu - İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 5, 2010 ~ Şub 26, 2010
Ernst Lubitsch

20. yüzyılın başında yönetmen Ernst Lubitsch Alman sinemasının yıldızıydı. Hollywood’a giden ilk Alman film yönetmeniydi ve orada “alaycı komedinin” ustası oldu. Tarihi filmden egzotik melodrama ve alaycı komediye, kaba çiftçi tiyatrosundan ciddi oda tiyatrosuna kadar çeşitli tarzları denedi. 1947 yılında Oscar alan Ernst Lubitsch’in tanınmış sekiz sessiz filmi Ocak, Şubat ve Mart aylarında Goethe-Institut Istanbul’da görülebilir.

Oyuncak Bebek Yönetmen: Ernst Lubitsch
Oyuncular: Hermann Thimig, Ossi Oswalda, Max Kronert, Victor Janson, Jacob Tiedtke, Marga Köhler

Delikanlı Lancelot çok çekingen bir gençtir ve evlenmek için hiç hevesli değildir. Amcası, Baron de Chanterelle bir tanesini seçmek üzere ona tam 40 genç kadın sununca, korkusu daha da artar. Kuşkusuz 40 kadın zavallı Lancelot için çok fazladır. Bu yüzden hiç kadının olmadığı bir manastıra kaçar.

Erkek Olmak İstemiyorumYönetmen: Ernst Lubitsch
Oyuncular: Ossi Oswalda, Curt Goetz, Ferry Sikla, Margarete Kupfer, Victor Janson Zıpçıktı bir genç kız (Ossi Oswalda) onu evde eğiten ve göz kulak olan öğretmenini (Curt Goetz) atlatarak erkek kılığına girer ve Berlin gece hayatına karışır. Orada öğretmenine rastlar ve onu tanıyamayan öğretmeniyle „erkek erkeğe“ kardeşliğe ve dostluğa kadeh kaldırırlar. Bu durum bir sürü karışıklığa yol açar ve sonuçta öğrenciyle öğretmen birbirlerine aşık olurlar.

İstiridye Prenses1919, 60’, s/b

Yönetmen: Ernst Lubitsch
Oyuncular: Ossi Oswalda, Victor Janson, Harry Liedtke, Julius Falkenstein, Max Kronert

Histerik ve ahlaksız bir kız olan İstiridye Prenses evlenmek istemektedir. Bu esnada aslında gerçek prensin hizmetkarı olan sefih ve sakat “Prens Nucki” çıkar ortaya ve hemen kiliseye sürüklenir. Prens üzüntüden kendini içkiye verir. Gerçek prens Nucki de içkiye vurur kendini.

Yönetmen: Ernst Lubitsch
Oyuncular: Pola Negri, Victor Janson, Paul Heidemann, Wilhelm Diegelmann, Hermann Thimig

Dağ Kedisi

Dağdaki bir kaleye sürgüne gönderilen teğmen Alexis, haydut çetesinin reisi olan Claudius’un haşarı kızı Rischka’ya („Dağ Kedisi“)aşık olur. Kızının aklına delice fikirler gelmesin diye Claudius onu haydut Pepo ile evlendirir. Rischka sevdiği teğmenin komutanın kızı Lili ile evlenmek zorunda olduğunu duyunca hemen kaleye gider. Lili’nin, Alexis’e olan samimi aşkı karşısında duygulanır ve onların bir çift olması için çalışır ve haydut kocasına geri döner.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT