İran Film Haftası

Tarihler: 10 Ekim 2011 Pazartesi ~ 15 Ekim 2011 Cumartesi Tüm filmler 14.00, 16.30 ve 19.00 saatlerinde gösterilecektir.

Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz.

Adres: Şahkulu Mah. İstiklâl Cad. Şahkulu Bostanı Sk. No: 2 Tünel Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 12 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 10, 2011 ~ Eki 15, 2011

İran İslâm Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ile merkezi İstanbul’da olan Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği tarafından 10-15 Ekim 2011 tarihlerinde Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde “İran Film Haftası” düzenleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşen etkinliğin açılışı, 10 Ekim Pazartesi günü saat: 18.00’de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde yapılacak. Film Haftasının açılışına İran’dan milletvekili Bijen Nobaveh, yönetmen Muhammed-Hadi Kerimi, oyuncu Mustafa Zamani ve Kültür Bakanlığı yöneticisi Macitaba Carideh katılıyor.

Açılış Filmi
Haftanın açılış filmi olarak, Muhammed-Hadi Kerimi’nin senaryosunu yazıp yönettiği, 2009 yılı yapımı “Bu Gece Mehtap Gecesi” adlı film gösterilecek. Yönetmenin ikinci yönetmenlik çalışması olan filmde, kuşaklar arasındaki çatışma ve farklılıkları, nihayetinde insanlığın devamı için her neslin gelecek nesillere bırakacağı değerler konu ediliyor.

Peyam ve Seher, evlilik hayatlarının başlarında onlara acı veren ortak bir kaderi paylaşırlar. Peyam kanser hastalağına yakalanır. Durum gerçekten umutsuz olsa da, Seher eşiyle Şuştar’a giderken, tedavi konusunda onu ikna etmeye çalışır. Diğer yandan iki genç insan, seyahat sırasında hayata dair yeni tasavvurlar öğrenmeye ve küçük hazineler keşfetmeye başlar...

Mustafa Afşar, Danyal Ebadi, Mehveş Afşarpenah ve Araş Tac gibi günümüz İran sinemasının oyuncularının başrollerde yer aldığı filmin yönetmeni M. Hadi Kerimi, film haftasının açılışına konuk olarak katılacak.

Diğer Filmler
15 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek etkinlikte, “Cehennem Berzâh Cennet”, “Yusuf Peygamber”, “Postacı Kapıyı Üç Kez Çalmaz”, “Kenan”, “Şeytanın Günü”, “Gizli Duygu”, “Kayıp Gerçek”, “Cennet Durağı” ve “Âl” adlı filmler gösterilecek.

Tüm filmler 14.00, 16.30 ve 19.00 saatlerinde Türkçe altyazılı ve ücretsiz gösterilecek.

Günümüz İran Sineması Paneli
Hafta kapsamında 11 Ekim 2011 Salı günü saat: 16.00’da aynı merkezde sinema eleştirmeni İhsan Kabil’in moderatörlüğünde konuk yönetmen Muhammed-Hadi Kerimi, oyuncu Mustafa Zamani ile Türkiye’den Faysal Soysal’ın konuşmacı olarak katılacakları “Günümüz İran Sineması” konulu toplantı düzenlenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT