İstanbul Film Festivali`nde `Hırs`a Dikkat !

Tarihler: 16 Nisan 2010 Cuma ~ 17 Nisan 2010 Cumartesi 16-17 Nisan

Yer: Sinepop Sineması ve Beyoğlu Sineması

Nereden Alınır: Atlas, Yeni Rüya ve Kadıköy Sinemaları, İKSV, Biletix satış noktaları

Adres: Sinepop Sineması: İstiklal Cad. Yeşilçam Sok. No:4 Beyoğlu İstanbul
Beyoğlu Sineması: İstiklal Cad. Halep İş Hanı No:62 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2010 ~ Nis 17, 2010

İstanbul Film Festivali’nde “Hırs”a Dikkat!

İKSV tarafından düzenlenen 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali için geri sayım başladı. Tarzı, yaklaşımı, tekniği ya da anlatımı farklı, alışılmadık, öncü, bazen zorlayıcı bazen deneysel filmlerden oluşan ‘Mayınlı Bölge’ bölümünde, bölümün tüm tanımlarına uygun bir film gösterime girecek: “Hırs”

Londra’da yaşayan Türk yönetmen Özgür Uyanık`ın senarist, yönetmen ve kurgucu olarak ilk uzun metraj filmi olan “Hırs” (“Resurrecting The Street Walker”) 16 ve 17 Nisan’da Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin “Mayınlı Bölge” progamında seyirciyle buluşmak için yola çıktı. Çok katmanlı bir sahte belgesel formundaki bu çarpıcı ilk film; takıntının, sınırsız hırsın ve deliliğin pençesinde bir karakter tahlili olarak tanımlanabilir.

“Hırs” sinemacı olmaya öykünen James Parker’in hikâyesini anlatıyor. “James Parker, bir film prodüksiyon şirketinde staj yaparken tesadüfen 1985 yapımı tamamlanmamış bir korku filmi olan "The Street Walker"ın kayıtlarını bulur. Şöhretin kapılarını aralamak amacıyla bu sapık filmi bitirmeye niyetlenen James, istemeden bir dizi korkunç ve dehşet verici olayı tetikler.”

İngiltere’de "Şeytanca yaratıcı" ve "baştan sona orijinal" gibi olumlu eleştiriler alan “Hırs” Londra’nın Raindance Film Festivali’nde ‘En İyi İngiliz Film’ ödülüne aday gösterildi. Özel ön gösterimlerinin yapıldığı Abertoir Korku Film Festivali (Galler, Abertoir Horror Film Festival), Dublin Horrorthon (İrlanda) ve Fantastik Filmler Festivali`nde (İngiltere, The Festival of Fantastic Films) oldukça olumlu eleştiriler aldı. Nisan’da Türk seyircisinin beğenisine sunulacak film, 2010 yazında İngiltere’de gösterime girecek.

“Hırs” Gösterim Tarihleri:
16 Nisan Cuma Saat 16.00 Sinepop Sineması
17 Nisan Cumartesi Saat 21.30 Beyoğlu Sineması

Biletler Beyoğlu’nda Atlas ve Yeni Rüya, Kadıköy’de Kadıköy sinemalarındaki gişelerden, İKSV binasından (Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, her gün 10.00-19.00 arası) ve Biletix’ten satın alınabilir.

Film Künyesi:
Yönetmen: Özgür Uyanık
Oyuncular:James Powell, Tom Shaw, Lorna Beckett
Prodüksiyon Şirketi: 2nd Floor Productions Limited

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT