İstanbul Modern Sinema, Ottawa Animasyon Festivali`nden Bir Seçki Sunuyor

Tarihler: 07 Nisan 2011 Perşembe ~ 14 Nisan 2011 Perşembe 7-14 Nisan Perşembe Saat: 13:00, 15:00 ve 17:00

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy İstanbul Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2011 ~ Nis 14, 2011

2010’un en çok konuşulan, ödüllendirilen animasyonlarının buluştuğu Ottawa Animasyon Festivali, “en iyiler” seçkisiyle İstanbul Modern Sinema’da! 7 Nisan Perşembe ve 14 Nisan Perşembe tarihlerinde gösterilecek seçkide yer alan filmler arasında Andreas Hykade’nin çizgi roman dünyasına referanslarla yüklü, çılgın filmi Aşk ve Hırsızlık, Dustin Grella’nın gittiği her yerden ödülle dönen filmi Barış İçin Dua, Lei Lei’nin Ottowa’da “En İyi Anlatım” ödülünü alan Aşk Bu, Anita Killi’nin izleyicilerin favorisi seçilen Kızgın Adam ve Joseph Pierce`ın arızalı bir aile pozu yakaladığı Bir Aile Portresi bulunuyor.

Filmler 7 Nisan ve 14 Nisan Perşembe saat 13.00, 15.00 ve 17.00’de gösterime sunulacak.

Oyun Zamanı (Playtime)
Kanada
2009 2:43
Yönetmen: Steven Woloshen
Kanadalı sanat topluluğunun bir üyesi olan Woloshen parmak uçlarında dönen oyuncu imgelerin caz ritmiyle birleştiği bir gösteri sunuyor.

Aşk Bu (This is Love)
Çin
2010 3:00
Yönetmen: Lei Lei
Ottawa’da “En İyi Anlatım” ödülünü kazanan bu kısa film bir aşk hikâyesi anlatıyor. İki aşık birbirlerine tutkuyla sarıldıklarında oğlan, kızın çoraplarında bir delik buluyor.

LGFUAD
ABD
2010 4:22
Yönetmen: Kelsey Stark
Genç bir kız bir hayalet olarak geçmişiyle ilgili anılarını paylaşıyor. Hayaletlerin nasıl çılgınca eğlendiklerini resmeden komik bir animasyon.

Bir Aile Portresi (A Family Portrait)
İngiltere
2010 4:44
Yönetmen: Joseph Pierce
Bir aile portresi çekilecektir. Ancak fotoğrafçının amansız kamerasının önünde ailenin dört ferdi arasında kıskançlık ve şüphe dolanmaya başlar. Suratları gittikçe korkunç bir hal alır. Bu kesinlikle unutulmayacak bir günün ilk işaretidir.

Şehrin Twist’i (Midtown Twist)
ABD
2009 1:06
Yönetmen: Gary Leib
Ustaca çizilmiş çizgi roman sayfaları gibi akan filmde Manhattan’ın merkezi evrim geçirir, şehrin kalbi twist müziği eşliğinde çarpar, yönetmen hicvini gösterir.

Pardon, film bitmedi (Sorry film not ready)
Kanada
2010 0:56
Yönetmen: Janet Perlman
Bir film tam olarak ne zaman biter? İşte Oscar adayı olmuş yönetmenin bu filmi sıradışı animasyon tekniklerinden yararlanarak bu soruyu soruyor.

Çiklet Çocuk (Kuchao / A Gum Boy)
Japonya
2010 3:48
Yönetmen: Masaki Okuda
Çiklet Çocuk çikletini çok sever. Cak cak cak cak... Çıkarttığı seslerle sınıfındakileri deli eder. Okuldan çıkınca da çiklet çiğnemeye devam eder, kırmızı ve kendisi gibi çiklet seven bir balonla uçmaya başlar.

Geçiş (La Traversée)
Kanada
2010 4:30
Yönetmen: Elise Simard
Bu kalem ve mürekkep grafiklerinin yarattığı peri masalı dünyasında bir çocuk bir gece yolculuğuna çıkar. Ormanda onu bekleyenler vardır...

Barış İçin Dua (Prayers for Peace)
ABD
2009 7:38
Yönetmen: Dustin Grella
Walt Disney Animasyon Stüdyoları tarafından verilen “En İyi Öğrenci Animasyonu” ödülüne layık görülen bu filmde genç kardeşi Irak’ta öldürülen bir sanatçının hatıralarıyla yüzleşmesi konu ediliyor. Tamamı kara tahta üzerine pastellerle çizilmiş olan stop-motion filmin bu malzemesi hayatın geçiciliği için de metafor görevi görüyor.

Blockhead, The Music Scene
ABD
2010 5:21
Yönetmen: Anthony Schepperd
İnsanlığın yok olmasının ardından New York’ta televizyon ve hayvanlar birbirlerini keşfeder. Blockhead`in The Music Scene isimli parçasına çekilen bu video çizgi ve renklerin senkronize hareketleri aracılığıyla bir “kendini bulma” seansı yaratıyor.

Kızgın Adam (Sinna Mann / Angry Man)
Norveç
2010 19:52
Yönetmen: Anita Killi
Balığı öldükten sonra kendi fantezi dünyasından güç alan Boj, Norveç Kralı’ndan yardım istemeye yeltenir. Görücüye çıktığında izleyiciden tam not alan film babasından şiddet gören küçük bir çocuğun kalp kırıklığını anlatıyor.

Aşk & Hırsızlık (Love & Theft)
Almanya
2010 7:00
Yönetmen: Andreas Hykade
Çizgi film dünyasına yazılmış tuhaf bir aşk mektubu! Bu mektup farklı esin kaynaklarından izler taşıyor. Üstelik, yalnızca Susam Sokağı’ndan Örümcek Adam’a, Sünger Bob’dan Snoopy’ye çizgi roman karakterlerine değil, örneğin Bob Dylan göndermelerine de rastlanıyor.

Küçük Ölümler (Little Deaths)
ABD
2010 11:00
Yönetmen: Ruth Lingford
“En İyi Deneysel/Soyut Animasyon” ödülünü alan film cinsellik bilimini animasyon diliyle aktarıyor. Bu stilize edilmiş filmde kaydedilmiş söyleşilerden parçalarla insanlar deneyimlerini aktarıyor.

Jean-François
Fransa
2009 5:47
Yönetmen: Tom Haugomat & Bruno Mangyoku
Dev cüsseli bir şampiyon yüzücü adeta çocukluk anılarının akıntısına karşı yarışır. Kazandığı madalyon bile nostaljinin güçlü akışına karşı gelemez ve yüzücüyü denize, babasına ve bir türlü ulaşamadığı o dubaya gitmekten alıkoyamaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT