Jean Vigo`ya Saygı

Tarihler: 30 Kasım 2006 Perşembe ~ 01 Aralık 2006 Cuma 30 Kasım, 1 Aralık Saat 18:00

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Fransız Kültür Merkezi, www.infist.org

Adres: İstiklal Cad. N:8 Taksim Taksim İstanbul

Telefon: 0212.334.87.40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 30, 2006 ~ Ara 1, 2006

FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE FİLM GÖSTERİMİ “JEAN VIGO’YA SAYGI”
30 Kasım Perşembe, 18:00
1 Aralık Cuma, 18:00
(giriş serbesttir)

Jean Vigo (1905-1934) dört film yaptı: iki kısa metraj (A propos de Nice –Nice hakkında-, 1930; Taris, roi de l’eau- Taris, suyun kralı-,1931), bir orta metraj (Zéro de conduite –Hal ve gidiş sıfır-, 1933) ve bir uzun metraj (Atalante, 1934).

Çoğu zaman lanetli bir yönetmen, sinemanın bir nevi Arthur Rimbaud’su olarak kabul edilen Jean Vigo (29 yaşında, erkenden gelen ölüm, sansüre ve sinema endüstrisinin ekonomik dayatmalarına takılmış, kısa olduğu kadar da yoğun bir karier), şiirle toplumsal tavrı, gerçekçilikle düşselliği, isyanla şefkati, anarşist ruhla şiirsel lirikliği bağdaştıran, “belgeye dayalı bir bakış açısı” üzerine kurulu bir sinema dilinin yaratıcısıdır.

Jean Vigo, okul müdürüne: “sayın öğretmen, cehennemin dibine kadar yolunuz var” diyen öğrenci Tabard’ın güzel küstahlığıdır, ve aynı zamanda, Hal ve Gidiş Sıfır’daki isyancı öğrencilerin dilsiz suç ortağı, gözetmen Huguet’nin uçuk fantezi alemidir.

Jean Vigo’yu anmak için, Fransız Kültür Merkezi, sanatçının filmlerinin tamamını, ayrıca, Jacques Rozier’nin belgeseli Jean Vigo’yu (1964, koleksiyon “Cinéastes de notre temps”) gösterime sunuyor.

Etkinlik Jean Vigo’nun kızı Luce Vigo’nun katılımıyla gerçekleşecek. Luce Vigo eleştirmen ve Jean Vigo, Sinemaya adanmış bir hayat adlı kitabın yazarı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT