Kalabaka

Tarihler: 16 Aralık 2016 Cuma ~ 16 Aralık 2016 Cuma 16 Aralık 2016 13:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 1. Kategori - Tam 15.00 TL, Öğrenci 10.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 16, 2016 ~ Ara 16, 2016
3. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri, 15 - 18 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor.

"Saraybosna’dan başlayıp Yunanistan’ın Kalabaka kentinde son bulan şehirlerarası motorize bir yol hikayesi. Yapımcı Bohlen-Hegewald uçak motoruyla kendi icat ettiği arabası ve ekipmanıyla yollara düşüyor. İlk olarak, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasına rağmen Osmanlı geleneklerinin halen yaşadığı Saraybosna ile açılan filmde, elinde kamerası ile dolaşan Bohlen-Hegewald, dönemin günlük yaşamını, mimari arka plan eşliğinde kayda alıyor. Pazarda dolaşıyor, peçeli kadınların arasında sosyal yaşamın izlerini sürüyor, bir antikacı ile görüşüyor ve bir Müslüman ailesinin evine konuk oluyor. Hemen ardından Mostar’a geçiyor. Mostar kentine damgasını vuran ünlü köprüyü gözler önüne seriyor. Ardından Üsküp’e geçerek, Kurşunlu Han’da yer eden bir Osmanlı tarikatının ayinine konuk oluyor.

Peşi sıra arabasına atlayıp, tozlu yollardan geçerek önce Selanik, sonra da nihayet son durağı olan Kalabaka’daki Meteora Manastırları’na varıyor. Böylece kayaların tepelerine oturtulmuş ve gövdelerine oyulmuş inanılmaz güzellikteki yapıların ve içinde yaşayan keşişlerin izini sürerken, bunu da muzip bir üslupla seyirciye sunuyor. Kalabaka, bir yol hikayesi olmasının ötesinde, bir dönemin farklı fakat benzer coğrafyalarındaki sosyal yaşantılarını ve mimari güzelliklerini günümüze kamera aracılığıyla ulaştırması nedeniyle, çok iyi bir belgesel özelliğine sahip kaçırılmaması gereken bir yapım. Film ayrıca, festivalin ana teması “Yol ve Yolculuk”u görsel bir şölene dönüştürüyor." 

Yönetmen ve Yapımcı: Fred Von Bohlen-Hegewald
Ülke: Almanya
Yıl: 1930-1931
Süre: 84’
Format: ProRes File
Restorasyon: Eye Filmmuseum
Sunum: Elif Rongen-Kaynakçı
Fotoğraf: Collection Eye Filmmuseum 
Müzisyen: Carroll Catcher

Fransız Kültür Merkezi'ndeki gösterimlere katılabilmek için https://www.inscription-facile.com/form/hiGdNUlCjHb98b6Q2xoQ adresinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT