KargART Film Gösterimleri

Tarihler: 23 Şubat 2009 Pazartesi ~ 28 Şubat 2009 Cumartesi Şubat 2009

Yer: KargART

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.kargart.org

Adres: Kadife Sokak No: 16 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2009 ~ Şub 28, 2009
Underground Film Gösterimleri
Underground Film Gösterimleri, Şenol Erdoğan tarafından organize edilmektedir.
2008 Ekim ayından bu yana her ay bir Salı akşamında KargART Salonu’nda “underground film gösterimleri”ni izleme şansına erişmektesiniz. “ ‘Onların sineması’ bizi gerçekten ilgilendirmemekte, ‘biz’im ‘kendi sinemamız’ var [ki birileri bunun sinema değil saçmalık ve rezalet olduğunu söyledi tarih boyu –evet bu doğru!!!] ki: ‘bizim’, dediğimiz sinema dahi bizi ilgilendirmemekte, biz sinema olmayan bir sinemadan; egolardan, ticaretten ve insan zavallılığından çok uzakta, satılmamış görüntüler diyarından bahsediyoruz sizlere…”
17 Şubat Salı, Saat: 20:00
* Giriş ücretsizdir.
ŞUBAT GÖSTERİMLERİ:
“Fast Film”
Virgil Widrich
Avusturya / Lüksemburg, 2003
14 dakika, Deneysel, animasyon
Kaçırılmış bir kadın ve onu kurtarmaya gelen bir adam kaçışları sırasında kendilerini düşmanın gizli merkezinde bulurlar. Bu klasik plan aksiyon filmlerine olan saygıyı ifade ediyor aslında. Fast Film’in adı da ingilizce ve almanca “fast” kelimesinin anlamlarına da gönderme yapıyor. Almanca fast “neredeyse” anlamına sahip. Filmi yapanlar 300 filmden 65.000 civarı imaj print ediyorlar (film aslında teknolojinin akıllıca bir kullanımı ve bir fotokopi makinası sayesinde gerçekleşiyor) ve onları kağıttan objeler haline getiriyorlar ve iki yıllık bir süreç içinde karmaşık bir grafik sistemle ve basit bir dijital kamarayla filmleştiriyorlar. Film 36 uluslararası festivalde ödül aldı.
“Pink Floyd London `66-`67”
Peter Whitehead
UK, 1967, 30 dakika
“Pink Floyd London `66-`67”, psikedelik devrinin şafağında Londra’nın hareketli pop arenasını merak edenler için vazgeçilmez bir keşif. Yani sadece ismine takılıp Pink Floyd’la ilgili bir konser kaydı ya da Pink Floyd’un orijinal halinin kapsamlı bir tarihi olduğunu düşünmeyin. KargART’da geçtiğimiz Kasım ayında “Wholly Communion” unun izleme fırsatını bulduğumuz efsanevi film yapımcısı Peter Whitehead, 1960’ların “karşı-kültür”ünü en iyi belgeleyen isimlerinden biri. Peter Whitehead bu üç etkinliği birleştirerek kendi audiovisual kolajını oluşturuyor ve Pink Floyd’un erken dönemdeki ( ve hala geçerli olan) popülaritesinin uzaysal atmosferini bize bir çeşit zaman kapsülüyle iletmeyi başarıyor.
!Geceyarısı Filmleri! / “Karanlıktan korkar mısınız?”
Hazırlayan: KargART ve Serdar Kökçeoğlu
* 13 Şubat Cuma, Saat: 23:00
* Gösterimler ücretsizdir.
KargART yeni sezonda her ay bir "gece" sizi özel bir film gösterimine davet ediyor. Cuma akşamları yapılacak olan !Geceyarısı Filmleri! saat 23:00`da başlayacak.
Ünlü "Geceyarısı Filmleri" konseptini örnek alan gösterimler, sinema tarihinin en karanlık köşelerine uzanmayı hedefliyor. Yerli ve yabancı kült filmler, sinema tarihinin zorlayıcı deneysel çalışmaları, bilinmeyen kısa filmler, belgeseller ve video çalışmaları geceyarısına doğru loş duvarımıza yansıyacak.
!Geceyarısı Filmleri!`nin yeni gösterimi "Giallo.tr" adını taşıyor. Programın kısa filmi, İzmir`de büyüyen ve çalışmalarına Amerika`da, ağırlıklı olarak film müziği alanında devam eden, Gomeda ve My Grandmother gibi filmlerin müziğini yapan Semih Tareen`in “Yellow” isimli çalışması. Tareen Yellow ile türün ustası Mario Bava`nın karanlığın içinden çıkardığı renklere saygı durunuşunda bulunuyor. Filmdeki referanslara dikkat!
Hemen ardından Sergio Martino`nun bir filminden serbest bir uyarlama olan “Aşka Susayanlar: Seks ve Cinayet” isimli kült çalışma geliyor. Mehmet Aslan`ın filmi özgün olmamakla birlikte, giallo türünü Yeşilçam`a uyarlaması açısından ilgi çekici. Filmin Gala tarafından basılan bir VCD kopyası ve Onar Films`in dünya pazarına sunduğu bir DVD bulunuyor. Türe özgü çılgın görüntü çalışması, saykodelik sesler ve cool müzikler eksik değil!
“Yellow”
Semih Tareen
2007, 7 dakika.
”Aşka Susayanlar: Seks ve Cinayet” Mehmet Aslan
1972, 59 dakika.
!F İSTANBUL TÜRKİYE’DEN KISALAR / !F İSYANBUL SHORTS FROM TURKEY
Türkiyeli yönetmenlerin son bir yıl içerisindeki eğilimlerinin, yetkinliklerinin ve getirdikleri yeni önermelerin bir dökümünü yapmayı amaçladığımız, “Türkiye’den Kısalar” programı, filmleri yarıştırmaktan öte, bunların izleyiciler ile buluşması, yönetmenlerin birbirleri ve sektörden diğer insanlar ile tanışması ve yeni üretimlere kapı açılması için bir ortam hazırlıyor. “Türkiye’den Kısalar” programı bu sene dört tematik seçki ile izleyicler ile buluşuyor.
AFM Fitaş Sinaması’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek gösterimler sırasında gerçekleştirilecek İzleyici Oylaması sonucunda belirlenecek en sevilen filmin yönetmenine yurtdışında bir festivale izleyici olarak katılma hakkı sağlanacak. !f İstanbul ve !f Ankara’nın yanı sıra ”Türkiye’den Kısalar” programı her sene olduğu gibi yine Kadıköy KargArt’ta da izlenebilir.
Gösterim Tarihi: 14-15 Şubat, Cumartesi-Pazar Saat: 13:00 ve 15:30
*Gösterimler ücretsizdir.
28 Şubat Cumartesi: 13:00 // En Çok Oy Alanlar
GÖRDÜĞÜNÜ GÖRÜYOR MUSUN? 103’
Aklımın Odaları / Mınd Games, Anoptikon / Anoptıcon, Bengi Dönüş / Eternal Return, Id / Id, İnce İnce İşledim / Fınely Embroıdered, İşkenceye Tolerans / Tolerance To Torture, Kağıt Uçak / Paper Plane, Köle / Slave, Huzur / Peace, S3-8 / S3-8, Strippoker / Strıppoker, Styx’i Geçmek / Crossıng Rıver Styx, Tabu / Taboo
MAHREM MUHABBETLER, 93’
Arkasındaki Hayal / The Phantom Behınd, Beyaz Atlı Prens Boşuna Gelme / Prınce Charmıng, Don’t Come In Vaın, Doğum / Bırth, İrmik Helvası / Semolına Halva, Two Men / Three Topıcs / Two Men / Three Topıcs, Var / There Is
“İNSANIN ÖLMESİ NASIL DA KOLAYDIR”, 110’
Altıkırkbeş / Sıxforty-Fıve, Ata / Ata, Ayna / Mırror, Dore Giderken / Dore, Döşeğimde Ölürken / As I Lay Dyıng, Hiçbir Yerde / Nowhere, İstifle Beni / Stack Me Up, Konsol 7/ Konsol 7, Neden Ben? / Why Me?, Sapak / Sapak, Yanılgı / Fallacy
BIYIK ALTINDAN, 83’
Boş Sokak / Breathless (A Bout De Souffle), Büyükannem / My Grandmother, Fısh & Chıps: Bir Gençlik Hikayesi / Fısh & Chıps: A Youth Story Kasapoğlu / Thebutcherson Kırımızı Başlıklı Kız / Lıttle Red Rıdıng Hood, The Actor / The Actor, Vampyr – Bir Vampiri Anlamak / Vampyr – Understandıng A Vampıre
Filmini Kap Gel!!!
Bir kargART klasiği haline gelen “Filmini Kap Gel!” Hüseyin Karabey yönetiminde başladı ve iki yılı böyle devirdi. Geçen sene içerisinde her seferinde bir usta yönetmenin, kurgucunun davet edilmesiyle farklı bir devinim kazandı. Ama 2 ayda bir gerçekleştirilen etkinliğin kurgusu aynı:
İstediğin formatta, kendi çektiğin filmini alıp geliyorsun. Seansın yönetmeni ve tüm katılımcılarla birlikte filmler seyrediliyor. Filmin incelemeye alınıyor, tartışılıyor ve bir sonraki filme geçiliyor. Günün sonunda çekeceğin yeni filminiz için daha farlı fikirler edinerek ayrılıyorsunuz KargART’dan.
Şubat ayının konuğu: Ümit Ünal
“Teyzem”, “Milyarder”, “Hayallerim, Aşkım ve Sen”, “Arkadaşım Şeytan”, “Piano Piano Bacaksız”, “Berlin in Berlin”, “Amerikalı”, “Yaz Yağmuru” gibi Türk Sineması’nın kalburüstü filmlerinin senaryo yazarı; “9”, “Ara” ve en son olarak “Gölgesizler” filminin yönetmeni Ümit Ünal Şubat ayında Filmini Kap Gel’in konuğu olacak. Kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz!
Tarih: 21 Şubat Cumartesi, Saat: 14:00
Ne duruyorsun; filmini kap gel!!!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT