KargART Underground Film Gösterimleri 3. Sezon!

Tarihler: 11 Ocak 2011 Salı ~ 11 Ocak 2011 Salı

Yer: KargART

Ücret: Gösterimler ücretsizdir.

Nereden Alınır: http://www.kargart.org/

Adres: Kadife sokak No: 16 81300 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 11, 2011 ~ Oca 11, 2011
KargART Film Gösterimleri
Underground Film Gösterimleri 3. Sezon!

Hazırlayan: Şenol Erdoğan

11 Ocak Salı, Saat: 20:00
*Gösterimler ücretsizdir.

Thanatopsis
Beth B /B>
1991 // ABD // 11’

Beth B ve efsanevi performans sanatçısı / müzisyen Lydia Lunch ümitsiz bir nihilizmin dondurucu ama şiirsel vizyonunu yaratıyorlar -kelimenin tam anlamıyla “ölüm üzerine bir meditasyon”. Bu icrada, bir kadın hayatın sıranalıklarını tartışıyor. Hipnotik bir şekilde seslendirilen monologunda, anlatıcı (Lunch), “Annie get your gun” ( Annie silahına al) cümlesini yaklaşan kıyametin uyarısını yaparacasına tekrar ediyor.

Yapımcı / Yönetmen: Beth B.
Metin ve performans: Lydia Lunch
Konsept: Stephen McHattie and Beth B.

Judas and Jesus
Olaf Encke, Claudia Romero

2009 // Almanya // 15’

Karşımızda fevkalade kafir bir kısa animasyon var... Şiddet, seks, aşırı ahlakçılık ve bilgiçliğe tam kalbinden saldıran bir mizah anlayışı ile dolu.
Olaf Encke neden böyle bir animasyon yaptığını şöyle açıklıyor: “Öncelikle tabii her şeyin bir de diğer yüzü olduğunu göstermek istedik. Kimse hainleri sevmez. İster solcu ister sağcı, dinci veya bir çete üyesi olsun, hain her zaman kötü adamdır. Diğer taraftan herkes İsa’yı sever: barış sever hippiler, kutsal engizisyon soruşturmcıları, Franco, Martin Luther King ve Papa. Hatta komünistler bile saygı duyar. Yani Judas & Jesus karşı tarafı gösterebilmek çin iyi bir takım: Judas’ın bakıç açısını.”

Sonata Gitlera
Aleksandr Sokurov

1989 // Sovyetler Birliği // 10’

Bach ve Penderecki müzikleri eşliğinde “Hitler’e Sonat” Alman ve Sovyet arşiv görüntüleri öbeğinden oluşuyor. İkinci Dünya Savaşı sonunun tarihsel manzarasından psikolojik bir boyutu çekip çıkarıyor.
Alexandr Sokurov’un bu kısa filmi Sovyet otoritelerince yasaklanıyor ve kendi ülkesinde tamamlanmasından ancak on yıl sonra kadar gösterilebiliyor. Aslında erken dönem işleri “anti- komünist” olarak algılanan yönetmen ilk uluslararsaı çıkışı Mat i syn // Mother ann Son’a kadar neredeyse izlenmiyor.
Her ne kadar Sokurov kendini avangard film yapımcılarından ayrı tutsa da bu filmi deneysel bir film olarak görülebilir.

The Right Side of My Brain
Richard Kern

1985 // ABD // 23’

Yine bir Richard Kern, Lydia Lunch işbirliği olan bu filmde, Kern, Lydia’nın bir kızın cinsel istismarı arzulaması üzerine bilinçakışı monologuna görsel bir boyut katıyor. Lydia asıl rolde tabii ki ve vücudunu bir dizi seksüel partnere -ki içlerinde yeraltı ikonları Henry Rollins ve Clint Ruin de var- açıyor.
Grenli Super 8 görüntüleri filmde bir kopma atmosferi yaratıyor: bir yerde Lydia konuşmasında kötü bir rüyadan uynmaktan bahsediyor ama atmosfer gerçekte rüya gibi. Aslına bakarsanız başrol oyuncumuz uyanık da olsa ayık da, arzularından kaçamıyor. Bunu görmek filmi izlerken rahatsız hissetmenize sebep olabilir, çünkü bizim için de kaçış yok.

Sound??
Dick Fontaine

1966 // ABD // 25’
Oyuncular: John Cage ve Rahsaan Roland Kirk

Bu kısa deneysel film iki ayrı müzisyenin arasındaki kusursuz görsel iştisel diyalog üzerine: John Cage, kompozitör, yazar ve özgün post-bop cazcı Roland Kirk arasında. Film, şehirde ve hayvanat bahçesinde çekilen görüntüleirn montajından oluşuyor. Ayrıca Kirk’ün Ronnie Scott`s Club’da improvizesi ve Cage’in Saville Theatre’daki kompzitörlüğünün görüntüleri de bulunmakta. Cage kendi notlarından ses, müzik ve bunların insanlarla ilişkisi üzerine okumalar yapıyor ve bu sırada Kirk’ün güzel müziği duyuluyor.

3 American LPs
Wim Wenders

1969 // Batı Almanya // 13’
Yazan: Peter Handke
Müzikler: Van Morrison, Credence Clearwater Revivali, Harvey Mandel

“Bu Peter Handke ile yaptığım ilk kısa filmim. Amerikan müziği hakkında bir film 3 LP’den üç parça. Bir parça Van Morrison’dan, diğeri Harvey Mandel’den, bir diğeri de Credence Clearwater Revival’dan. Aslında ana olarak müzikle ilgili ama arabadan gelen bağırışlar ve araba penceresinden görülen manzaralar da var. Benim ve Peter’in Amerikan müziği ile ilgili açıklamlarım da var biraz. Amerikan müziğinin nasıl da seslerden çok duygu ve imajlardan oluştuğuna dair diyaloglar var. Bir başka ifadeyle bir çeşit fenomenle ilgili; bir şekilse film müziği var ama film yok ortada. 12 dakika ve asla gösterilmedi.” ( 1976)










istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT