La Forteresse (Kale)

Tarihler: 22 Mart 2012 Perşembe ~ 23 Mart 2012 Cuma

Yer: Fransiz Kültür Merkezi

Adres: İstanbul Fransız Kültür Merkezi İstiklal Cad. No:4 Taksim İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2012 ~ Mar 23, 2012

Yönetmen: Fernand MELGAR

Tüm dünyada kutlanan Frankofoni ayı vesilesiyle, İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle, İsviçreli yönetmen Fernand Melgar’ın La Forteresse (Kale) filminin gösterimi gerçekleştirilecek. 2008 yapımı olan bu Fransa-İsviçre ortak yapımı, İsviçre’de ve dünyada, iltica konusunu gündeme taşıyarak bu konudaki tartışmalara önemli katkıda bulundu. 2008 yılında Locarno Film Festivali’nde Altın Leopar ödülünü alan film, güçlü mesajı ve yönetmeninin hassas çalışması ile uluslararası alanda bir başarı elde etti.

Birçok festivale davet edilen film, tüm dünyada ona yakın ödüle layık görüldü. İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde İstanbullu izleyicilerle buluşacak olan film Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

Hiçbir yorum ve röportaj içermeyen bir belgesel film olan Kale, iltica başvurusu için dilekçe veren bir kişinin azami kalış süresine denk gelen 60 gün boyunca İsviçre’de Vallorbe Merkezi’nin (Jura vaudois) işleyişini insan bakış açısından yansıtmakta. Yarı tutukluluk rejimine ve zorunlu aylaklığa maruz kalınan bu çetin geçiş yerinde farklı kökenlerden iki yüz kadın, erkek ve çocuk acılı bir geçmiş ve belirsiz bir gelecek arasında, Konfederasyon’un kaderleri hakkında karar almasını bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT